35-letni Tommy Banks, ki ima dve restavraciji z Michelinovo zvezdico (družinsko gostilno The Black Swan v Oldsteadu in The Abbey Inn v Bylandu), je bil sredi priprave hrane za božični sejem v Yorku, ko so ga sodelavci obvestili, da je izginil kombi, v katerega so že natovorili velik del pripravljene hrane: goveje stejke, pivo in kar 2500 bučno-puranjih pit.
Kuharski mojster je krajo takoj prijavil policiji – po njegovi oceni je bil samo ukradena hrana vredna okoli 25.000 britanskih funtov (30.000 evrov) –, ob tem pa se s pozivom, naj hrane ne zavržejo, obrnil tudi na tatove. V videoposnetku, ki ga je objavil na družbenem omrežju Instagram, je pojasnil, da mu za kombi ni mar, saj je zavarovan, obenem pa tatove pozval, naj "ne dovolijo, da bi šla hrana v nič" in jo poskusijo dostaviti ljudskim kuhinjam, zavetiščem ali podobnim ustanovam v bližini, poroča AP.
A tatovi se na pozive kuharja, kot kaže, niso ozirali. Kot je pozneje sporočil Banks, so policisti našli kombi, razbit in z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami, kakšnih 30 kilometrov stran od kraja, kjer so ga ukradli. Vsa hrana je bila še v njem, a žal tako uničena, da ni več užitna. "Takšna škoda, kakšna neumnost," je z obžalovanjem v glasu dejal Banks v videoposnetku in dodal, da mu je zelo žal, ker se zgodba ni končala srečno.
Gre za že drugo odmevnejšo krajo hrane v zadnjem času na Otoku: oktobra je neznanec iz tovarne odpeljal tovorno vozilo, na katerem je bilo okoli 1000 kolutov oz. za 22 ton staranega sira čedar, skupno ocenjenega na 300.000 funtov (360.000 evrov).
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje