Charlene se je v začetku marca po dolgi odsotnosti v tujini – najprej je bila v rodni Južni Afriki, nato pa še na kliniki v Švici, vrnila v Monako, vendar je tudi v žepni državi dolgo niso videli v javnosti, tudi uradnih dolžnosti ni opravljala. Kot so povedali viri z dvora, je v Monte Carlu preživljala čas z družino in nadaljevala zdravljenje.

Za veliko noč pa so v javnost le prišle sveže fotografije, saj so Charlene, knez Albert in njuna otroka, dvojčka princ Jacques in princesa Gabriella, pozirali za družinski portret. Pred dnevi se je pojavila tudi na nekem modnem dogodku, na katerem je spremljala Gabriello.

Charlene in Albert v srečnejših časih. Foto: Reuters
Charlene in Albert v srečnejših časih. Foto: Reuters

Zdaj je v kratkem pogovoru za časopis Nice Matin dejala, da se je njeno zdravstveno stanje izboljšalo, a je še vedno načeto. 44-letna nekdanja plavalka, ki je za Južno Afriko pod priimkom Wittstock nastopila tudi na olimpijskih igrah leta 2000, je dejala: "Delam majhne korake. To je bila dolga, težka, boleča pot. A danes se počutim bolj umirjeno. In zelo vesela sem, da sem znova doma v Monaku."

"Ves čas na očeh medijev"

Tako še vedno ni jasno, s kakšno "skrivnostno boleznijo" se je borila. Zaradi njene dolge odsotnosti in pomanjkanja informacij so se pojavila tudi ugibanja, da je Charlene v tujino pobegnila zaradi spora z Albertom, a je palača to ves čas zanikala.

Tudi Charlene je stopila v bran možu, knezu Albertu, s katerim je poročena od leta 2011. Dejala je: "Albert me ves čas podpira. Tako kot vsi drugi ljudje imava tudi midva čustva in pomanjkljivosti, a naša družina je ves čas na očeh medijev, ki jim ne uide niti najmanjša šibkost," je dejala.

Zdaj se želi popolnoma posvetiti svojim otrokom, možu in svojemu zdravju.