Šele pred kratkim se je znova vrnila v kneževino. Foto: EPA
Šele pred kratkim se je znova vrnila v kneževino. Foto: EPA

Po dolgem času sta se monaška kneginja Charlene, nekdanja plavalka, ki je za Južno Afriko pod priimkom Wittstock nastopila tudi na olimpijskih igrah leta 2000, in njen mož princ Albert v javnosti znova pojavila skupaj. Udeležila sta se namreč dirke svetovnega prvenstva formule ena v Monte Carlu, kjer sta korakala drug ob drugem, a se za roke nista držala.

Pozdravila je tudi dirkača Charlesa Leclerca. Foto: EPA
Pozdravila je tudi dirkača Charlesa Leclerca. Foto: EPA

44-letnica se je v preteklosti dirkaških prireditev udeleževala redno, letos pa se je tega dogodka, ki so se ga udeležili tudi zvezdniki, kot so Patrick Dempsey, Nina Dobrev in Shaun White, udeležila prvič po letu 2019. Odeta v modro opravo je pozdravila tudi dirkača Charlesa Leclerca, poroča Daily Mail.

To je bilo tudi prvikrat, da sta se zakonca skupaj udeležila javne prireditve, odkar so francoski mediji poročali, da naj bi Charlene na leto prejemala kar 10 milijonov funtov (okoli 11,8 milijona evrov), da spremlja Alberta na javnih dogodkih.

V javno življenje se vrača počasi

Sorodna novica Kneginja Charlene le spregovorila: To je bila dolga, težka in boleča pot

Odkar se je kneginja iz Južne Afrike novembra končno vrnila v Monako, a kmalu odšla v Švico na zdravljenje zaradi izmučenosti in se šele pred kratkim znova vrnila v kneževino, je v javnosti s 64-letnim možem ni bilo pogosto videti, v javno življenje se vrača počasi.

Charlene se je namreč na začetku marca po dolgi odsotnosti v tujini – najprej je bila v rodni Južni Afriki, nato pa še na kliniki v Švici – vrnila v Monako, vendar je tudi v žepni državi dolgo niso videli v javnosti, prav tako ni opravljala uradnih dolžnosti. Kot so povedali viri z dvora, je v Monte Carlu preživljala čas z družino in nadaljevala zdravljenje.

Pred kratkim se je sicer pojavila tudi na nekem modnem dogodku, na katerem je spremljala Gabriello. Albert je Gabriellinega dvojčka odpeljal na tradicionalno dobrodelno nogometno tekmo. Njeno zdravstveno stanje naj bi se zdaj sicer izboljšalo, a je še vedno načeto.