Pegasto Lindsay je bilo videti v filmih Past za starše, Odštekani petek, Zlobna dekleta in Herbie: S polnim gasom, nato pa je njena kariera zastala. Foto: EPA
Pegasto Lindsay je bilo videti v filmih Past za starše, Odštekani petek, Zlobna dekleta in Herbie: S polnim gasom, nato pa je njena kariera zastala. Foto: EPA

24-letna težavna zvezdnica se zadnja tri leta bori z odvisnostjo od mamil in alkohola, zato se o njej piše le, ko ima zaslišanje na sodišču, ko mora v zapor ali jo ujamejo pri vožnji pod vplivom nedovoljenih substanc.

Zdaj pa so se nad njo zgrnile nove težave, saj je neka zlatarna v Veniceu v bližini Los Angelesu proti njej vložila postopek zaradi suma kraje 2.500 dolarjev vredne ogrlice. Zlatarna trdi, da je igralka 22. januarja iz njihovih prostorov odkorakala z "edinstveno verižico". Še preden pa je policija dobila nalog za preiskavo Lindsayjine hiše, pa se je ogrlica že pojavila na losangeleški policijski postaji.

Odvetnik: Gre za nesporazum
Če se bo izkazalo, da so obtožbe pravilne, plavolasi igralki grozi večletna zaporna kazen. A njeni odvetniki vztrajno trdijo, da je šlo pri vsem le za nesporazum. "Lindsay ne razume, kako jo je zlatarna lahko prijavila policiji, če se je pred tem z njo dogovorila o izposoji ogrlice. Navajena je namreč dobivati darila, ki so vredna še veliko več kot ta kos nakita. In zakaj bi sploh ukradla verižico? Doma ima 'na tone' nakita in resnično ne potrebuje novega," trdi njen odvetnik Shawn Chapman Holley.

24-letnica je v zadnjih treh letih kar petkrat odšla v rehabilitacijski center za odvajanje od mamil, še vedno pa je na pogojnem izpustu.