Lindsay Lohan je zaradi kršenja pogojne kazni že dvakrat končala v zaporu. Tokrat jo čaka obtožba velike tatvine, ki ne obeta nič dobrega. Foto: EPA
Lindsay Lohan je zaradi kršenja pogojne kazni že dvakrat končala v zaporu. Tokrat jo čaka obtožba velike tatvine, ki ne obeta nič dobrega. Foto: EPA

Losangeleško tožilstvo je napovedalo, da bo proti igralki vložilo obtožnico zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine - policija je namreč ugotovila, da si je 24-letna zvezdnica 22. januarja, le nekaj tednov po tem, ko so jo zaradi neprimernega vedenja odpustili iz centra za odvajanje, v neki draguljarni "izposodila" 2.500 dolarjev vredno ogrlico.

Odvetniki, ki Lohanovo zastopajo, so že zanikali vse obtožbe. Vodja njene odvetniške ekipe, Shawn Chapman Holley, je dejal: "Ostro zanikamo te obtožbe. In če bo obtožnica res vložena, se bomo proti njim borili na sodišču in ne v medijih."

Sodnik mora odločiti, ali je kršila pogojno kazen
Za nekdanjo zvezdnico Disneyjevih filmov obtožba kraje ne pomeni nič dobrega - od leta 2007 je namreč na pogojni kazni, ki ji je bila takrat dosojena zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Prav zaradi pogojne kazni se je na pritisk sodišča že dvakrat prijavila v kliniko za odvajanje, dvakrat pa je za krajši čas končala tudi za rešetkami. Sodnik Keith Schwartz, ki mu je bil dodeljen "primer Lohan", se bo tako najprej moral odločiti, ali obtožnica pomeni tudi kršenje pogojne kazni ali ne.

Tožilci okrožja Riverside se še vedno odločajo, ali bodo proti Lohanovi vložili tudi obtožnico zaradi napada - decembra se je namreč zapletla v spor (ki je prerasel v pretep) z zaposleno v znani kliniki za odvajanje Betty Ford Center. Zaposleno so odpustili, potem ko je za spletno stran TMZ dala obširen intervju o svojem sporu z igralko, zato tudi tožilci znova pregledujejo primer.