Sharon Stone v zadnjem času tarejo zdravstvene težave. Foto: AP
Sharon Stone v zadnjem času tarejo zdravstvene težave. Foto: AP

Med pandemijo covida-19 je neki prijatelj filmski zvezdnici poslal sliko za risanje po številkah, da bi pregnal njen dolgčas. A to je v njej vzbudilo umetniško žilico, ki je do takrat še ni poznala. V roke je vzela platno in čopič in se lotila slikanja. Pri tem je bila zelo uspešna, saj se je umetniška galerija C. Parker v Greenwichu v ZDA odločila, da razstavi že njeno drugo zbirko slik, ki pa se popolnoma razlikuje od njenih izdelkov s prve razstave, saj se je tokrat odločila za ustvarjanje abstraktnih slik z akrilom na platnu.

"Uživam v slikanju, ta dejavnost me navdihuje in v meni sproža do zdaj neznane občutke. Prvo razstavo sem poimenovala Izločanje, saj sem ugotovila, da sem se s pomočjo slikanja znebila veliko negativnih občutkov," je pojasnila.

V svojem domu si je postavila celo atelje. Zvezdnica, ki je stara 65 let in mati treh sinov, pravi, da slika skoraj vsak dan.

Izgubila denar, skrbništvo, vloge

Dodala je, da je imela v zadnjem času veliko zdravstvenih težav, ki so ji preprečevale, da bi se potegovala za naporne igralske vloge. "Nekateri so že mislili, da bom umrla. Zgodilo se mi je veliko, veliko slabih stvari, ker so ljudje domnevali, da je z menoj konec. Ko sem ležala v bolnišnici, se je moj bančni račun izpraznil. Izgubila sem tudi skrbništvo nad svojim otrokom. Moja igralska kariera se je končala," je dodala Stone.

Zdaj pravi, da je prevzela nadzor nad svojim zdravjem in zdravljenjem, slikanje pa ji je pri tem zelo pomagalo. "Sem ženska z možganskimi napadi, slikarstvo pa mi pomaga najti notranji mir," je še dejala.