Jerca, ki je v skoraj šestem mesecu nosečnosti, prebira veliko knjig o negi dojenčka, saj se temu želi čim bolj ustrezno posvetiti. Foto: STANE JERŠIČ in BARBARA JAKŠE JERŠIČ
Jerca, ki je v skoraj šestem mesecu nosečnosti, prebira veliko knjig o negi dojenčka, saj se temu želi čim bolj ustrezno posvetiti. Foto: STANE JERŠIČ in BARBARA JAKŠE JERŠIČ
Jerca Legan in Milan M. Cvikl
Jerca Legan in Milan M. Cvikl, ki sta si v soboto obljubila večno zvestobo, se zaradi visoke nosečnosti antropologinje ne bosta odpravila na daljše medene tedne. Foto: STANE JERŠIČ in BARBARA JAKŠE JERŠIČ.

Veliko zanimanje medijev za poroko naju je opozorilo, da morava ukrepati, če želiva, da je ta dan intimen in samo najin.

Potem ko sta se na začetku julija do poročnega oltarja sprehodila Janez Janša in njegova izbranka Urška Bačovnik, sta si usodni da dahnila še dva znana Slovenca. Jerca Legan, urednica revije Samaritan, ki je še konec maja govorice o svoji nosečnosti označila za prazne marnje, je na veliki dan blestela v poročni obleki Maje Ferme. Pod bujno poročno obleko je bilo mogoče opaziti tudi zaobljen trebušček neveste - kot je že znano, se bo mladoporočencema do konca leta pridružil nov družinski član. Ravno zato se Jerca in generalni sekretar vlade ne bosta odpravila na medene tedne, privoščila si bosta le krajši izlet.

Kot je dejala Jerca v intervjuju, bo časa za poporočno razvajanje še dovolj. Kako je nastala poročna obleka, kdo vse je bil prisoten na poroki Jerce in Milana, kako se pripravljata na prihod novega družinskega člana, si lahko preberete spodaj.

Vaša poroka je bila po poročanju medijev "strogo varovana". Zakaj ste se odločili za stroge varnostne ukrepe, ste pričakovali medijski naval?
Veliko zanimanje medijev za poroko naju je opozorilo, da morava ukrepati, če želiva, da je ta dan intimen in samo najin. Zato sva se odločila za kraj, ki ga je bilo mogoče ustrezno zavarovati.

Koliko gostov je bilo na poročnem slavju? Sta poleg prijateljev povabila tudi vidne osebnosti iz sveta politike in družabnega življenja?
Veliko sorodnikov in še več prijateljev, s katerimi sva se družila včasih, nekateri tudi iz otroških in študentskih let, ter tiste, s katerimi se kot par rada in redno druživa. Skratka, vse, ki sva jih želela imeti ob sebi na ta veliki dan. Seveda je med njimi tudi veliko prodornih in za javnost zanimivih ljudi.

Vaša poročna obleka, ki jo je oblikovala Maja Ferme, je bila nekaj posebnega. Nam lahko poveste kaj več o tem, kako ste dobili zamisel zanjo?
Ko sem pred dvema letoma s prijateljico popotovala po Indiji, me je prosila, da ji pomagam pri izbiri 'poročnega sarija', saj se je tisto leto kanila poročiti. Na koncu ni našla ničesar primernega, sama pa sem si za spomin na to prekrasno, barvito in z ornamentiko bogato deželo želela tradicionalen sarij za kakšno svečano priložnost. Našla sem smetanasto zlatega, ki pa je ves ta čas miroval v omari. In na prvi poletni dan je prišla zaroka ... Sledila je odločitev za poroko na skoraj zadnji poletni dan in potreben razmislek, kakšna bo obleka. Želela sem si unikat, ki mi bo simbolno veliko pomenil, in se spomnila na čudovit sarij, ki je bil po naključju še poročni. Skupaj z Majo Ferme sva ga predelali v prečudovito poročno obleko, saj je 6-metrsko svilo z značilno borduro iz zlatih niti oblikovala v kraljevsko kreacijo in jo nadgradila z nekaj velikimi značilnimi kristali rogaška, 24 sladkovodnimi biseri in 500 kamenčki svarovski.

Ker pričakujete tudi naraščaj, nas zanima, kako se pripravljate na prihod dojenčka?
Z veliko pozitivne energije in vsakodnevnih radosti, ki me sproščajo … Sprehodi v naravi, druženje s prijatelji, aktivni prostočasni trenutki s soprogom, obiskovanje gledališča in koncertov in podobno. Vzporedno pa prebiram veliko o negi dojenčka in pravilni vzgoji otroka od rojstva naprej. Temu se želim kar se da ustrezno in polnokrvno posvetiti.

Glede na nosečnost bodo morali medeni tedni najverjetneje počakati? Imate že izbrano kakšno destinacijo?
V tem letu si privoščiva le kakšen krajši izlet, saj si v skoraj šestem mesecu nosečnosti ne drzneva preveč napornega ali zdravstveno rizičnega podviga. Čim prej po prihodu novega družinskega člana, takoj ko bo dovolj samostojen, da za nekaj tednov ostane pri babici, pa bova odpotovala nekam daleč … Na popotovanje, kjer bova lahko raziskovala nove dežele in se izdatneje poporočno razvajala.

Veliko zanimanje medijev za poroko naju je opozorilo, da morava ukrepati, če želiva, da je ta dan intimen in samo najin.