Primer Lindsay Lohan si sodniki podajajo kot štafeto - od njene aretacije leta 2007 je o primeru odločalo že pet sodnikov. Foto: Reuters
Primer Lindsay Lohan si sodniki podajajo kot štafeto - od njene aretacije leta 2007 je o primeru odločalo že pet sodnikov. Foto: Reuters
Lindsay Lohan
Lindsay so zaradi vožnje pod vplivom alkohola in mamil ter zaradi kršenja pogojne kazni že štirikrat poslali na prestajanje zaporne kazni in dvakrat na odvajanje. Foto: EPA

Ameriška zvezdnica, ki je zaslovela z vlogami v filmih za otroke in mladino, nato pa se nekako izgubila v svetu slave, se ne more in ne more izvleči iz težav z oblastmi.

Potem ko so jo predčasno zaradi prenapolnjenosti iz zapora, kjer bi morala odslužiti štiri mesece zaradi kršitve pogojne kazni, premestili v hišni pripor, je na dom začela vabiti prijatelje. Iz hiše sta se pogosto slišala glasba in kričanje, paparacem pa je uspelo posneti fotografije, ki dokazujejo, da igralkin hišni pripor še zdaleč ni podoben kazni.

"Krivi ste zelo slabe presoje"
Tudi zato je Lohanovo sodišče "povabilo" na zaslišanje, na katerem pa je sodnica Stephanie Sautner ugotovila, da zvezdnica sicer ni kršila nobenega pogoja kazni, vendar pa je ravnala precej nespametno. "Ne vidim razloga, da bi bili krivi kršenja pogojne kazni, vendar pa ste krivi nečesa drugega - zelo slabe presoje," je dejala Lohanovi, ki so jo nato oblile solze.

Sodničin nasvet: Ne posmehujte se sodišču
Ko so igralko testirali na vsebnost alkohola v krvi, so dobili pozitivne rezultate, vendar to ne predstavlja kršitve pogojne kazni, saj je ta pogoj, ki ga je LiLo postavil sodnik, ki je nad njenim "napredkom" bedel pred Sautnerjevo, veljal le do konca februarja. Ob tem je sodnica 24-letnici namenila še nasvet: "Ne dajajte ljudem razlogov, da bi vas sovražili, ne počnite takšnih neumnosti. Ne posmehujte se sodišču."

Potencialno kršitev bi lahko predstavljalo tudi dejstvo, da je zapestnica, ki jo Lohanova nosi okoli gležnja in ki "skrbi" za to, da zvezdnica ne pije alkohola in ne jemlje mamil, že četrti dan po izpustitvi iz zapora kazala nenavadne meritve.

Težave z zapestnico povzročila polita pijača?
Policisti so pozneje ugotovili, da je baterija v zapestnici sicer slaba, vendar je zaplete povzročil kratek stik, ki naj bi nastal zaradi polite pijače. Igralka je namreč dan prej z zabavo proslavljala dejstvo, da je spet doma. Na koncu je sodnica zaradi pomanjkanja dokazov sklenila, da do kršitev pogojne kazni tudi v tem primeru ni prišlo.

Sautnerjeva je zato slavni žurerki še ukazala, da lahko na dom naenkrat povabi le enega prijatelja, omejitve pa ne veljajo za člane družine in poslovne partnerje.