Helen Mirren se stara s ponosom. Foto: EPA
Helen Mirren se stara s ponosom. Foto: EPA

Mirrenova je vedno veljala za privlačno igralko, čeprav sama na lepotne ideale, ki jih zapoveduje Hollywood, nikoli ni prisegala. Še vedno se striže sama, telovadi pa največ 12 minut na dan.

Moj videz je le "okej"
Kljub temu so jo pri L'Orealu izbrali za svoj novi obraz, po manekenki Karlie Kloss in igralki Naomi Watts. Del slavne druščine tega velikana sta postali tudi Julianne Moore in Jane Fonda. "Vedno so mi bili všeč njihovi izdelki, zato sem vesela, da sem postala njihova ambasadorka," je dejala Mirrenova, ki je nedavno dejala: "Nisem čudovita, nikoli nisem bila. Vedno je bil moj videz le 'okej' in takšnega želim ohraniti."

Prav zato želi igralka z novo pogodbo tudi sporočiti vsem ženskam v zrelih letih, da nad staranjem ni treba obupovati in se zatekati z najrazličnejšim pripomočkom. "Želim si, da bi lahko navdihnila čim več žensk, da se dobro in samozavestno počutijo v svoji koži in da prisegajo na naravni videz."

Prav zato je tudi sama ukazala, da fotografi ne smejo njenih fotografij na nikakršen način spreminjati ali retušurati. "Ker se cenim," je ponovila znano geslo te modne hiše.