Poleg številnih sestavin namreč vsebuje veliko vitamina C in antioksidantov. Priporočajo ga kot naravno sredstvo za pomoč pri zmanjševanju holesterola in nižanju krvnega tlaka, na splošno pa pri težavah s srcem in ožiljem.
Že v pradavnini so ga uporabljali kot naraven antibiotik, priporoča se ob prehladih ali gripi in pri sladkorni bolezni, saj zmanjšuje sladkor.
Pomembno je vedeti, da krom, ki ga čebula vsebuje, pomaga vzdrževati normalno raven insulina. Po nekaterih raziskavah naj bi bilo stalno uživanje tega sadeža, vsaj dvakrat tedensko, povezano z znatnim zmanjšanjem tveganja za pridobitev raka na črevesju.
Pozabite torej na zadah in mislite na zdravje!
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje