Raziskavo so izvedli pri več kot 2.000 Kitajkah in ugotovili, da več ko ženske pojedo svežih in posušenih gob, manjša je nevarnost za raka na dojkah. Manjša možnost za nevarno bolezen je bila tudi pri tistih ženskah, ki vsak dan pijejo zeleni čaj, so zapisali znanstveniki v Mednarodnemu zborniku o rakavih obolenjih (International journal of cancer).
Že dalj časa je znano, da je stopnja obolelosti za rakom dojk na Kitajskem štiri- do petkrat manjša kot v razvitih državah, čeprav je v zadnjih desetletjih ta stopnja narasla predvsem v bogatejših delih te najštevilčnejše države na svetu. Za nizko stopnjo rakavih obolenj se ima Kitajska zahvaliti predvsem tradicionalni prehrani, še posebej velikim količinam gob in zelenega čaja.
G. V.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje