Google se je ob desetletnici delovanja odel v praznično podobo. Foto: MMC RTV SLO
Google se je ob desetletnici delovanja odel v praznično podobo. Foto: MMC RTV SLO

V podjetju so za pet najboljših idej, ki jih bodo izbrali uporabniki in strokovna žirija, namenili deset milijonov dolarjev. Pri tem opozarjajo, da ne gre, kakor so zmotno poročali nekateri mediji, za nagrado avtorjem, temveč za sredstva, s katerimi bodo omogočili uresničitev izbranih zamisli.

Ideje bodo razvrščene v osem kategorij: skupnost (kako graditi skupnosti in zaščititi edinstvene kulture?), priložnost (kako pomagati ljudem, da bodo lažje preživljali sebe in svoje družine?), energija (kako zagotoviti varne, do okolja prijazne in poceni vire energije?), okolje (kako zagotoviti čistejše ekosisteme?), zdravje (kako živeti dlje in bolj zdravo?), izobraževanje (kako doseči, da bo imelo več ljudi dostop do boljše izobrazbe?), zavetje (kako doseči, da bo imel vsakdo varen dom?) in vse ostalo, kar na sodi v nobeno od omenjenih skupin.

Se želite udeležiti natečaja? Več preberite tukaj.

Rok za oddajo idej je 20. oktober. Skupina Googlovih strokovnjakov bo nato izbrala sto naboljših, ki bodo objavljene 27. januarja prihodnje leto. Uporabniki bodo izmed teh izluščili 20 favoritov, dokončna odločitev za pet najboljših zamisli pa bo znova v rokah strokovne žirije.