Tablični računalnik iPad je namenjen predvsem večpredstavnostnim vsebinam. Foto: EPA
Tablični računalnik iPad je namenjen predvsem večpredstavnostnim vsebinam. Foto: EPA

iPad, Applov tablični računalnik, na slovenski trg prihaja z 10-mesečno zamudo, saj njegovo razkritje za svetovno javnost sega v lansko leto, natančneje 3. april 2010. Namenjen je predvsem večpredstavnostnim vsebinam. Tehta okoli 680 gramov in se s 13,4 milimetra debeline po obliki uvršča v vmesno področje med pametnimi telefoni ter prenosnimi računalniki.

V slovenskih trgovinah bo po trditvah uvoznika na voljo od petka, 28. januarja. Cene se bodo glede na pomnilnik, ki ima velikost od 16 do 64 gigabajtov, ter druge mogoče dodatke gibale med 500 in 800 evri za primerek. Po trditvah proizvajalca naj bi baterija zdržala do 10 ur.

MMC uporabnike razvaja s posebno aplikacijo
Uporabniki iPada si lahko naš spletni portal ogledajo tudi s pomočjo MMC-jeve spletne aplikacije rtvslo.si. Napisana je posebej za Applova iPhone in iPad, dosegljiva pa je na Applovem AppStoru. Aplikacija rtvslo.si omogoča preprosto pregledovanje najnovejših novic z vseh področij spletnega portala (novice, šport, kultura, zabava, ture avanture), pregled vremenske napovedi za posamezno regijo, iskanje po novicah, ocenjevanje novic in možnost posredovanja zanimivih novic prijateljem prek elektronske pošte.

MMC je tako postal prvi slovenski novičarski portal z omenjeno aplikacijo, samo v prvih dveh dneh pa si jo je na svoje mobilne naprave naložilo skoraj 400 uporabnikov.