Potem ko ste na računalnik namestili in nato zagnali program Second Life, se na vstopni strani prijavite z imenom in priimkom vašega avatarja ter z izbranim geslom. Foto: MMC RTV SLO
Potem ko ste na računalnik namestili in nato zagnali program Second Life, se na vstopni strani prijavite z imenom in priimkom vašega avatarja ter z izbranim geslom. Foto: MMC RTV SLO
Second Life
Po vstopu v Second Life boste sredi zaslona na eni začetnih točk Orientacijskega otoka zagledali svojega avatarja z imenom. V okvirčku zgoraj levo izberite želeni jezik, nato pa sledite navodilom, ki vas bodo usmerjala po začetnem otoku. Foto: MMC RTV SLO
Otok MMC-ja v Second Lifu
Ko v iskalnik vpišete MMC, se na zemeljividu pokaže MMC-jev otok. Kliknite teleport in … Foto: MMC RTV SLO

Prvi korak v drugo življenje je odprtje računa na uradni spletni strani Second Lifa. Pred tem preverite, ali zmogljivost vašega računalnik ustreza minimalnim zahtevam programa. Pozor, za »pridobitev državljanstva« v Second Lifu morate biti polnoletni.

Izberite svoj virtualni jaz
Ob registraciji lahko glede na svoje želje izberete katero od posebnih začetnih točk ali pa izberete standardno registracijo. Določite ime in priimek svoje virtualne podobe (avatarja) in si izberite videz. Ime je poljubno, priimek pa izberete s seznama. Tudi podobo lika za začetek izberete med 12 obstoječimi moškimi in ženskimi videzi, pozneje pa lahko svoj videz spreminjate. Posredovati boste morali tudi delujoč spletni naslov in nekatere osebne podatke.

Po registraciji boste na spletni naslov prejeli sporočilo s povezavo, s katero boste aktivirali svoj račun. Ko boste to storili, boste dobili povezavo za prenos programa Second Life, ki ga po navodilih namestite na računalnik, nato pa vstopite v virtualni svet. Poženite Second Life in se prijavite z imenom in priimkom svojega avatarja ter izbranim geslom.

Vaš avatar se bo pojavil na Orientacijskem otoku, kjer lahko opravite nekaj osnovnih nalog in se naučite, kako se premikati, kako komunicirati, kako urediti svoj videz. Kmalu boste pripravljeni na “ključ za Second Life”, ki se pojavi v okvirčku z navodili. S pomočjo ključa se lahko teleportirate na “Help Island”, kjer boste spoznali osnove gradnje in dobili zastonj obleke in orodja. Ko boste pripravljeni, se lahko teleportirate na vsem dostopen celinski del Second lifa, druge kraje ali na otok MMC-ja.

Kako na otok MMC-ja
Če želite, lahko osnove izpustite in se kadar koli teleportirate na MMC-jev otok. Za obisk otoka MMC-ja odprite zemljevid (desno zgoraj), v iskalno vrstico na sredini desno vpišite “MMC” in kliknite “Search”. Ko se na zemljevidu pokaže otok MMC-ja, kliknite na gumb “Teleport” pod oknom z rezultati na desni strani.