Akrilamidi, kemična snov, ki nastaja med cvrenjem, so se izkazali za rakotvorne že v raziskavi, opravljeni pred petimi leti, tokrat pa gre za izsledke enajstletne empirične raziskave, ki je vključevala 62.000 žensk. Od tega jih je okoli 300 zbolelo za omenjenima vrstama raka. Izkazalo se je, da so k tej bolezni dvakrat bolj nagnjene tiste, ki pojedo porcijo ocvrtega krompirja ali vrečko čipsa na dan.
Znanstveniki opozarjajo, da pri vseh seveda ne gre za enak vzrok, saj je rak povezan s številnimi dejavniki. Poleg tega mora izsledke potrditi še druga raziskava. Kljub temu pa previdnost velja tudi zaradi visoke vsebnosti maščob v ocvrti hrani, še sporočajo znanstveniki.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje