Vlogo je mogoče oddati do vključno 23. avgusta 2024 oz. do razdelitve razpoložljive računalniške opreme. Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Vlogo je mogoče oddati do vključno 23. avgusta 2024 oz. do razdelitve razpoložljive računalniške opreme. Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil dopolnjen drugi javni poziv za izposojo računalnikov.

V prvem tednu so v okviru drugega poziva sicer prejeli 112 vlog. Vse vloge, ki so bile oddane v sklopu drugega poziva, so še v pregledu in obravnavi, so na skladu pojasnili za Slovensko tiskovno agencijo.

Sorodna novica Emilija Stojmenova Duh: Očitki so povsem nesmiselni

Sklad je drugi javni poziv oddajo vloge za dodelitev računalniške opreme v letošnjo izposojo objavil v začetku meseca. Vloge lahko upravičenci oddajo med 8. julijem in 23. avgustom.

Kot so navedli na skladu, se lahko na drugi javni razpis prijavijo vlagatelji iz prvega in drugega dohodkovnega razreda, med upravičene vlagatelje vlog pa so dodali tudi rejnike, ki so uvrščeni v omenjena dohodkovna razreda in imajo v rejništvu vsaj enega osnovnošolskega otroka. Tudi za rejnike velja, da jim ne glede na število otrok v družini pripada en kos računalniške opreme.

Kako je šlo v prvem pozivu

Trenutno na skladu obravnavajo vloge iz prvega javnega poziva, na katerem so prejeli 2631 vlog. Po zadnjih podatkih je bilo izdanih 916 pozitivnih odločb in 543 odločb o zavrnitvi, 1172 vlog iz prvega poziva pa je še v obravnavi, so navedli.

Namen javnega poziva je povečanje digitalne vključenosti prebivalcev Slovenije. Z njim želijo pristojni omogočiti najbolj ranljivim skupinam prebivalstva izposojo osnovne računalniške opreme.

Počasno razdeljevanje računalnikov