Posebne izdaje revije Entertainment Weekly bodo 18. septembra vsebovale video. Foto: EW
Posebne izdaje revije Entertainment Weekly bodo 18. septembra vsebovale video. Foto: EW

Revija bo vsebovala tanek zaslonček, velik kot mobilni telefoni, ki se bo vklopil, ko bo bralec odprl določeno stran. Deloval naj bi na mehanizem, podoben tistemu, ki ga že desetletja uporabljajo pri voščilnicah z melodijami. Čip, vgrajen v zaslonček, pa naj bi imel prostor za 40-minutni videoposnetek.

Prva oglasa, ki jih bo revija objavila, bosta napovednik televizijske mreže CBS in oglas podjetja Pepsi. Izvode Entertainment Weekly z videooglasom bo mogoče kupiti v Los Angelesu in New Yorku.

Bitka za kupce premika meje tudi v tisku
Oglaševalci se na trgu soočajo z vedno hujšo konkurenco, zaradi nasičenosti z raznovrstnimi izdelki pa morajo najti zanimive in inovativne ideje, kako pridobiti pozornost kupcev. BBC namiguje, da so oglaševalci te ameriške revije idejo morda dobili v zgodbah o čarovniku Harryju Potterju, kjer se vse podobe v časopisu Daily Prophet premikajo in komunicirajo z bralcem.

A to ni prvi primer eksperimentiranja z novimi tehnologijami v tiskanih medijih. Lani je na primer moška revija Esquire na naslovnici uporabila t. i. e-papir, na katerem so se izmenično prikazovali različni vzorci.