Foto:
Foto:
Na Teleinfosu se predstavlja tudi RTV Slovenija.

Prireditev bo trajala do 24. aprila. Letos je poudarek na pomenu prave povezave.

Gre za povezovanje med podjetji in fakultetami, kar naj bi spodbudilo nadaljnji gospodarski razvoj in obenem usmerilo fakultete, da posredujejo tisto znanje, ki ga gospodarstvo zares potrebuje. Na prireditvi se bo predstavilo skupno 44 razstavljavcev, v okviru izobraževalnega dela pa bo organiziranih več kot 70 predavanj.

RTV Slovenija predstavlja digitalno televizijo
RTV Slovenija letos med drugim na sejmu predstavlja demoprojekt digitalne televizije (DVB). Z oddajnika na Krimu bo oddajal testni program, ki na mhp platformi vsebuje storitev digitalnega teleteksta z možnostjo kombinacije teksta, slike, videa in iger, ki je primer interaktivnosti na televizorju s pomočjo daljinskega upravljalca.

Letošnji Teleinfos bo nedvomno dober in ažuren prikaz vseh ključnih tehnoloških novosti na področju informacijske družbe, ki so nastale v zadnjem času, je prek videoposnetka dejal minister za informacijsko družbo Pavel Gantar.

Direktor podjetja Infos Rado Stojanovič je podelil dve t. i. pravi priznanji za dejavno delo, in sicer predstojniku laboratorija za telekomunikacije na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in predsedniku programskega odbora Teleinfosa Janezu Beštru ter predsedniku Elektrotehniške zveze Slovenije Marku Jagodiču.

Da bi se prireditve udeležil čim širši krog ljudi, je organizator v sodelovanju s strateškimi partnerji omogočil vsem obiskovalcem prost vstop na prireditev in vse izobraževalne dogodke. Lanski Teleinfos je sicer v treh dnevih in pol obiskalo 11.000 obiskovalcev. Letos organizatorji pričakujejo vsaj tolikšen obisk.

Tudi letošnji Teleinfos je razdeljen na razstavni in izobraževalni del, kot osrednja dogodka pa so organizatorji izpostavili poslovno in tehnološko konferenco. Na prvi so gospodarstveniki in strokovnjaki iz Slovenije razpravljali o priložnostih elektronskih komunikacij, na drugi pa bodo v četrtek o širokopasovni konvergenci.

Danes je potekala tudi regionalna konferenca, na kateri so se zbrali strokovnjaki in poslovneži s področja telekomunikacij iz srednje, vzhodne in južne Evrope. Udeleženci iz Črne gore, Kosova, Srbije, Hrvaške, Albanije in Slovenije so razpravljali o razvoju telekomunikacijske tehnologije in storitev na področju Balkana, kar naj bi odprlo tudi poslovne priložnosti v svetu.