Britanski raziskovalci so pod drobnogled vzeli skupino 4.374 ljudi, ki so sodelovali v raziskavi v 30. letih prejšnjega stoletja. Pregled njihovega zdravstvenega stanja 65 let pozneje je pokazal, da so tisti, ki so kot otroci zaužili več mlečnih izdelkov, med njimi mleka in sira, boljšega zdravja, saj so bolj zavarovani pred kapjo in drugimi boleznimi. Dejansko večja količina mlečnih izdelkov, ki sicer dvigajo holesterol, ni pripomogla k večji izpostavljenosti srčnim boleznim.
Pregled prehranjevalnih sistemov sodelujočih je razkril, da je smrtnost pri tistih, ki uživajo veliko mlečnih izdelkov, kar za četrtino manjša. Večji vnos mleka v telo - to je več kot 400 gramov (recimo 3 dcl mleka), kar za 60 odstotkov zmanjšuje možnost kapi.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje