Ameriško podjetje je prepričano, da bi inovacija lahko znatno spremenila potrošniške navade.
Zametavanje neporabljene hrane je velik problem v razvitih državah. V Veliki Britaniji zavržejo kar tretjino vsega kupljenega kruha, povprečna ameriška družina pa letno zavrže okoli 40 odstotkov hrane.
Največ zavržene hrane predstavlja prav kruh, na katerem se v okoli desetih dneh razvije plesen, zaradi česar postane neužiten.
Naslednji korak: meso
S tehniko Microzapa bi kruh lahko ostal užiten tudi do 60 dni, kar bi znatno zmanjšalo količino zavržene hrane. Zanimanje za odkritje so že pokazali številni peki, vendar obstaja bojazen, da bi se stroški proizvodnje močno povečali.
Nova tehnologija bi lahko pomenila korak naprej, saj proizvajalcem kruha za preprečevanje plesni ne bi bilo treba dodajati konzervansov, aditivov in drugih kemikalij. Ista tehnika naj bi bila uporabna tudi na svežem puranjem mesu ter na nekaterih vrstah sadja in zelenjave.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje