Napad panike je navdušil hollywoodske filmske studie. Foto:
Napad panike je navdušil hollywoodske filmske studie. Foto:

Film z naslovom Napad panike (Ataque de Panico!) je dolg štiri minute in 48 sekund, prikazuje pa napad robotov, ki uničujejo glavno mesto Urugvaja Montevideo. Hollywoodski filmski producenti so bili nad izdelkom tako navdušeni, da so avtorju kratkega flma Fedeju Alvarezu kmalu po objavi ponudili možnost sodelovanja. "Filmček sem naložil na splet v četrtek, v ponedeljek pa sem že imel popolnoma zapolnjen spletni poštni nabiralnik s sporočili, ki so mi jih poslali iz hollywoodskih studiev. Bilo je neverjetno. Popolnoma sem bil šokiran," se spominja Alvarez.

Za snemanje znanstvenofantastičnega filma, ki se bo dogajal v Urugvaju in Argentini, je še posebej zainteresiran direktor Sam Raimi, ki ima zasluge za filme, kot sta Spiderman in Evil Dead.

"Če nekemu režiserju iz neke države, ki je svoj izdelek objavil na YouTubu, lahko uspe kaj takšnega, potem je jasno, da to lahko uspe komur koli," je za BBC dejal novoodkriti talent iz Urugvaja.

YouTube je pred kratkim objavil lestvico najbolj gledanih videoposnetkov na strani v letu 2009. Na prvo mesto se je uvrstil posnetek pevke Susan Boyle. Njeno petje v resničnostni oddaji Britain's Got Talent si je ogledalo več kot 120 milijonov gledalcev.