Microsoft predstavlja novosti, ki bodo uporabnikom še olajšale delo. Foto: EPA
Microsoft predstavlja novosti, ki bodo uporabnikom še olajšale delo. Foto: EPA

Preizkusna različica Windows 7 je bila najprej na voljo uporabnikom storitev MDSN, Techbeta in Technet, drugi pa jo lahko od 9. januarja dalje prenesejo z Microsoftove spletne strani. Windows 7 med drugim omogoča hiter in preprost dostop do aplikacij in datotek, saj vključuje možnosti, kot so seznami za hiter dostop, predogled aplikacij in dokumentov ter prenovljeno opravilno vrstico.

Poenostavljeno je tudi povezovanje in upravljanje različnih naprav, saj imajo uporabniki na voljo enoten vmesnik Device Stage, s katerim lahko izvajajo splošna opravila. Možnost Home Group omogoča preprostejše povezovanje več osebnih računalnikov za skupno rabo tiskalnikov ter dostop do glasbe, videoposnetkov in fotografij.

Poenostavljeno je tudi povezovanje in upravljanje različnih naprav, saj imajo uporabniki na voljo enoten vmesnik Device Stage, s katerim lahko izvajajo splošna opravila. Uporabniki, ki uporabljajo računalnike z zasloni, občutljivimi na dotik, bodo lahko izkoristili tehnologijo Multitouch, ki omogoča interakcijo z računalnikom z uporabo več prstov.

Nove spletne storitve Windows Live, ki vključujejo Window Live Messenger, Windows Live Mail in Windows Live Photo Gallery, ki se brezhibo povezujejo z več kot 50 najbolj priljubljenimi spletnimi storitvami.

C. R.