Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenska Bistrica Danes nova vrsta za vpis pri dveh ginekologih. Golob: Za kaos krivo vodstvo ZD Slovenska Bistrica.

Po ponedeljkovi gneči in nejevolji pacientov, ki so se želeli vpisati k novi zdravnici družinske medicine v ZD-ju Slovenska Bistrica, sta danes vpisovala še nova ginekologa. Znova se je pred zdravstvenim domom vila dolga vrsta.

32

Bližnji vzhod Izrael sprožil kopenski vdor v Libanon. V Bejrutu tarča napada sedež televizije.

Izraelska vojska je v operaciji Severna puščica ponoči začela "ciljno usmerjeno in omejeno" kopensko operacijo na jugu Libanona. Izrael je bombardiral tudi Bejrut in Damask. V Bejrutu so izraelska letala bombardirala sedež televizije Al Sirat.

189

Črna kronika Z denarjem, namenjenim za izboljšanje položaja Romov, gradili hiše, kupovali avtomobile in pohištvo

Novomeški kriminalisti so končali obširno preiskavo zlorab javnih sredstev. Skupina osmih ljudi je osumljena, da je denar, namenjen izvajanju različnih projektov in izboljšanju položaja romske skupnosti, uporabljala izključno za zasebne namene.

33

Tehnične težave Na Brniku zasilno pristalo tovorno letalo, ki je bilo namenjeno v Tel Aviv

Na letališču Jožeta Pučnika je zaradi tehničnih težav zasilno pristalo tovorno letalo, ki je bilo na poti iz Frankfurta v Tel Aviv, so potrdili v družbi Fraport Slovenija. Pred tem je krožilo nad osrednjo Slovenijo, da bi pred pristankom porabilo gorivo.

93

Dikembe Mutombo Orjak, ki je bil gromozanska ovira pred obročem, a največje je bilo njegovo srce

"Sin Konga, ki je v ZDA prišel brez vsega, postal pa je del zgodovine Lige NBA," se je ob imenovanju v Hišo slavnih leta 2015 opisal Dikembe Mutumbo, legendarni center, ki je izjemen pečat pustil tako na parketu kot tudi s svojimi humanitarnimi dejanji.

8

Novice

Okolje Arso izdal oranžno opozorilo zaradi dežja, zjasnilo se bo šele konec tedna

Arso je za obdobje od srede opoldne do noči na četrtek izdal oranžno opozorilo zaradi padavin v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Po njihovih navedbah se bodo v sredo znižale tudi temperature v notranjosti države, vreme pa se bo zjasnilo konec tedna.

Državni zbor Golob: Ob varnostnih problemih je treba ukrepati s policijo, ne s hujskanjem prebivalstva

DZ je redno septembrsko sejo končal s poslanskimi vprašanji premierju Golobu. Poslanci so ga spraševali o domnevnem poslabšanju poslovnega okolja, domnevnem porastu nasilja v JV Sloveniji, "številnih zavajajočih izjavah" in obratovanju TEŠ-a 6.

50

Avstrija Nehammer ostaja vodja ljudske stranke. Želi, da svobodnjaki dobijo možnost sestaviti koalicijo.

Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) je po volitvah, na katerih je osvojila drugo mesto, izglasovala zaupnico svojemu vodji Karlu Nehammerju. Slednji je predsednika države pozval, naj zmagovalcem volitev, svobodnjakom, da možnost za sestavo koalicije.

Šport

Začetek državnega prvenstva Dela ogromno, časa malo, skoraj vsi pa stavijo predvsem na mlade

Pred novo sezono odbojkarskega DP-ja je ACH Volley izrazit favorit. Vsak njegov poraz bi bil presenečenje. Preostali stavijo na mlade igralce. "Ali si s tem kopljemo jamo, bomo še videli," je slikovit trener Triglava.

2

Lestvica UCI Pogačar triletnico vladanja praznuje z novim rekordom

Tadej Pogačar je po naslovu svetovnega prvaka povečal število točk na lestvici UCI, zdaj jih ima že 11.690, s čimer je samo še popravil svoj rekord. Primož Roglič je pridobil eno mesto in je zdaj četrti.

41

SOS-odmev Neverjetno, neumno, noro ali ko zmanjka presežkov za mavričnega Pogačarja

V profesionalni karieri je do nedelje zbral 85 zmag, od tega 22 v letošnji svetovni seriji, osvajal je tritedenske dirke in slavil na spomenikih, a manjkala mu je zmaga v dresu Slovenije. Zdaj je svetovni prvak, kaj še preostane Tadeju Pogačarju?

36

Žoga je okrogla S španskima strategoma po evropsko pomlad

Glavni del evropske sezone se ta teden začenja tudi za slovenska kluba. Prvič bosta dva v skupinskem oziroma ligaškem delu evropskih tekmovanj. Celjani začnejo v sredo na Portugalskem, Olimpija v četrtek v Nemčiji.

1

Nogomet Iniesta (med vrsticami) napovedal konec kariere

Legendarni španski nogometaš in dolgoletni član Barcelone Andres Iniesta je prek družbenih medijev napovedal konec kariere.

3
Oglasno sporočilo

Z lepo gesto za boljši jutri zapuščenih živali

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, se vsako leto spomnimo na naše ljubljenčke in na vse tiste živali, ki nimajo domače topline in ljubezni.

La liga Atletico izrekel navijaču dosmrtno prepoved obiska tekem

Vodstvo madridskega Atletica je navijaču, ki je na mestnem derbiju proti Realu (1:1) na igrišče odvrgel predmet, zaradi česar so morali tekmo prekiniti, dosmrtno prepovedalo obisk tekem na svojem stadionu.

33
Več

Kultura

Prešernova nagrada Zdenka Badovinac imenovana za predsednico Upravnega odbora Prešernovega sklada

Na prvi seji so članice in člani novega Upravnega odbora Prešernovega sklada za predsednico imenovali kustosinjo Zdenko Badovinac. Mandat upravnega odbora sicer traja štiri leta, prejšnjemu odboru pa je predsedoval slikar Jožef Muhovič.

4

Konec obsežnega projekta Milimeter za milimetrom: dolgotrajen postopek čiščenja Carpaccieve slike je končan, vrača se v Koper

Po petih letih intenzivnega in natančnega dela prostore Restavratorskega centra ZVKDS-ja zapušča slika pomembnega renesančnega umetnika Vittora Carpaccia, ki jo bodo v tem mesecu vrnili v koprsko stolnico.

10

Dediščina ZDA namenile Ukrajini novo pomoč: milijon dolarjev za ohranjanje kulturne dediščine

ZDA so Ukrajini namenile dodaten milijon dolarjev oz. 900 tisoč evrov pomoči za ohranjanje kulturne dediščine ter uvedle dolgoročni nadzor nad uvozom arheološkega in etnološkega gradiva, pridobljenega med vojnim plenjenjem.

2
Več

Zabava in slog

Slovenski rekorderji Martin Strel: Šale o meni govorijo ljudje, ki v življenju niso naredili ničesar

Svoj prvi rekord je postavil leta 2000, torej pred skoraj četrt stoletja. Potem je nanizal še štiri, a kot pravi danes 70-letni Martin Strel, se postavljanja rekordov ni lotil zaradi rekordov samih, pri nobenem pa mu ni bilo lahko.

68

Avtomobilnost Spoznali smo najmočnejši serijski audi vseh časov

V Avtomobilnosti smo bili na premieri audija RS e-tron GT performance, najmočnejšega serijskega audija vseh časov. Ponuja skoraj tisoč “konjskih moči”, do stotice se požene v 2,5 sekunde, 200 km/h pa doseže v osmih.

Ture avanture Hrvaški minister potrdil, da bodo Slovenci z nepremičninami na Hrvaškem plačali davek

Hrvaški minister za turizem in šport Tonči Glavina je potrdil, da bodo prihajajoči nepremičninski davek morali plačevati tudi slovenski lastniki nepremičnin, med katerimi jih je daleč največ na hrvaški obali.

2

Glasba Oasis objavili termine za prve mednarodne koncerte, tokrat brez zloglasnih dinamičnih cen vstopnic

Potem ko sta brata Noel in Liam Gallagher zakopala bojno sekiro, oboževalce pa podražila z oglasnimi panoji "Pazite, kaj si želite," so tudi mednarodni ljubitelji njihove glasbe prišli na svoj račun. Kaosa pri prodaji vstopnic tokrat ne bo, obljubljajo.

Ture avanture Po tematski poti na Jezerskem še nova gostilna ob Planšarskem jezeru

Investicije v turistično infrastrukturo so poskrbele za pravi preporod Jezerskega. Letos poleti so dobili novo Lehnjakovo tematsko pot, Lani so vzpostavili pot po Karavankah, na novo pa bodo zgradili tudi priljubljeno gostilno ob Planšarskem jezeru.

Oglasno sporočilo

Že poznate skrivnost odličnih jedi?

»Prava zvezda v kuhinji je vedno bila sestavina,« pravi chef Gregor Vračko, ki ustvarja neverjetne kulinarične mojstrovine. V intervjuju za revijo Grazia je novinarki in glavni urednici Grazie Špeli Štamol zaupal še marsikaj zanimivega o svojem delu.

Glasba Na dražbi kupil podpisano kitaro Taylor Swift, da jo je lahko pred vsemi razbil s kladivom

Moški je na dražbi zapravil 4000 ameriških dolarjev (slabih 3600 evrov) za nakup kitare s podpisom Taylor Swift le zato, da jo je nekaj sekund kasneje lahko uničil s kladivom. Številni oboževalci pevke predvidevajo, da je šlo za politično potezo.

15
Več

Uredniški izbor

Gospodarstvo Nov obračun omrežnine: na kaj bo moral biti pozoren povprečen uporabnik?

Oktobra začne veljati nov tarifni sistem obračunavanja omrežnine, ki prinaša tri cenovno različne časovne pasove, pri čemer bo najceneje med 22. in 6. uro zjutraj. Nova je tudi dogovorjena obračunska moč, ki je ne bomo smeli preseči.

421

Nahajališča litija v Srbiji "Očitno je, da bodo breme evropskega 'zelenega prehoda' nosili ljudje iz doline Jadar"

"Zgodba, da si želijo odprti dialog, ni resnična," o namerah srbske vlade in podjetja Rio Tinto, ki želita v Srbiji odpreti rudnik litija, pravi aktivistka Jelena Bunić iz gibanja Marš sa Drine, ki opozarja na vse večjo represijo srbskih oblasti.

82

Pred nedeljskim glasovanjem Lahko skrajno desni svobodnjaki prvič v zgodovini Avstrije postanejo zmagovalci volitev?

"Kickl tukaj, Kickl tam, Kickl vsepovsod," je dejal vodja Avstrijske svobodnjaške stranke Herbert Kickl. Res se zdi, kot da so parlamentarne volitve referendum o njem. Je mogoče, da bo prvič v povojni zgodovini Avstrije najmočnejša prav skrajna desnica?

54

Ture avanture Quo vadis, slovenski turizem? Želimo si več turistov, a koliko jih lahko država sploh sprejme?

Turizem v Sloveniji počasi raste, a stroka jadikuje, ker vseeno ne dosegamo take rasti, kot smo jo pred pandemijo. Tudi ob letošnjih protestih proti množičnemu turizmu pa je na mestu vprašanje: lahko več turistov sploh sprejmemo in si jih želimo?

113
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov