Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Covid-19 V nekaterih lekarnah prodajali pretečene teste na covid. Kupci naj jih vrnejo.

V nekaterih lekarnah so prodajali teste na covid s pretečenim rokom uporabe. Izdelani so bili na Kitajskem, pri nas pa jih je lekarnam dobavljalo podjetje Novelia. Javna agencija za zdravila kupce spornih testov poziva, naj jih vrnejo v lekarne.

18

Narasla Soča Reke v severnem delu države imajo še vedno velike pretoke

Reke v severni polovici Slovenije imajo velike pretoke, razliva se Soča v zgornjem toku in Sava Bohinjka v Bodeščah. Pritoki Soče, ki so se dopoldan razlivali, upadajo, Soča v Kršovcu pa je znova nekoliko narasla. Pretoki drugih rek se zmanjšujejo.

22

Generalna skupščina ZN-a Golob v ZN-u pozval Izrael h koncu vojne, Netanjahu pa uporno: "Izrael bo zmagal"

Premier Robert Golob je med nastopom na splošni razpravi svetovnih voditeljev ob začetku 79. Generalne skupščine do zdaj najostreje obsodil Izrael zaradi vojne v Gazi in izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja pozval, naj vojno nemudoma konča.

154

Vojna v Ukrajini Trump na srečanju z Zelenskim: "Čas je, da se vojna konča"

Po srečanju z Joejem Bidnom se je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski srečal še z Donaldom Trumpom. In medtem ko mu je Biden obljubil, da bo Ukrajina zmagala, je Trump Zelenskemu dejal, da je čas, da se vojna konča.

76

Evropa Danska zaradi prepolnih zaporov 300 zapornikov premešča v zapor na Kosovu

Danski pravosodni minister Peter Hummelgaard je obiskal center za pridržanje na jugovzhodu Kosova, kamor namerava njegova država zaradi prenapolnjenosti svojih zaporov premestiti 300 zapornikov.

4

Novice

Bližnji vzhod Izrael napadel sedež Hezbolaha v Bejrutu. Libanonski premier Izrael obtožil "genocidne vojne"

V izraelskih napadih na Libanon je bilo v četrtek ubitih najmanj 92 ljudi, od ponedeljka pa skupaj več kot 700. Izraelske sile so napadle tudi sedež Hazbolaha v predmestju Bejruta, v prestolnici je slišati eksplozije.

39

Lokalne novice Mnenje Zavoda za varstvo narave glede gradnje hiš ob Cerkniškem jezeru ni jasno

Zavod za varstvo narave je izdal pozitivno mnenje h gradnji hiš in odločil, da presoja vplivov na okolje ni potrebna. Hkrati pravijo, da gradnje ne zagovarjajo, saj gre za zaledje Cerkniškega polja, kjer so pomembni vodni tokovi in biodiverziteta.

14
Oglasno sporočilo

Kaj povezuje Borisa Beckerja in Ano Roš

Na konferenci Destinacija: Uspeh, ki jo je na Bledu organizirala skupina Vzajemci, so zbrani poslušalci imeli priložnost slišati izkušnje in lekcije številnih uglednih mednarodnih govornikov.

Šport

Lige IceHL Olimpija trpela, a dosegla že tretjo zaporedno zmago

Hokejisti Olimpije so v 3. krogu Lige IceHL z 2:1 premagali Asiago, čeprav je bil ta v strelih boljši z 22:30 in čeprav zmaji niso izkoristili niti enega od šestih "power playev". Odločil je zadetek Wyatta Egeja v 48. minuti.

14

Kolesarstvo Behrens prvak med mlajšimi člani, Slovenci brez pravega poguma

Na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Zürichu je na cestni dirki mlajših članov zlato medaljo osvojil Nemec Niklas Behrens, ki je po sprintu ugnal Slovaka Martina Svrčka. Slovenska trojica je hitro izpadla iz bojev za najvišja mesta.

64

Liga NLB Trimo slavil v Velenju in prvi v sezoni ugnal Gorenje

Rokometaši trebanjskega Trima so v 4. krogu Lige NLB v gosteh premagali Gorenje Velenje z 28:23 (15:10). Aktualni prvaki so klonili prvič v sezoni.

1

Serie A Milan po skromnem začetku sezone nanizal tri zmage

6. krog italijanskega prvenstva so z zmago nad Leccejem (3:0) odprli nogometaši Milana. Rossoneri so v Serie A slavili tretjič zapored.

Motokros Gajserjev edini cilj, da dobi vse tri vožnje

Sezona svetovnega prvenstva v motokrosu se bo končala v nedeljo v Cozarju v Španiji. Tim Gajser je po predzadnji dirki na Kitajskem izgubil vodstvo v seštevku elitnega razreda MXGP, za Jorgejem Pradom pa zaostaja sedem točk.

6

Reli Prvi dan v Novi Gorici najhitrejši Norvežan Oestberg

Na reliju Nova Gorica, peti postaji državnega prvenstva, ki pa šteje tudi za točke evropskega pokala, so dirkači opravili superspecial. Kratko preizkušnjo je dobil Mads Oestberg (Citroen C3 rally2).

Več

Kultura

Film in TV Umrla je britanska igralka Maggie Smith

Umrla je Maggie Smith, legendarna britanska igralka, ki je svoj neizbrisni pečat pustila v franšizi filmov o Harryju Potterju, v zadnjem obdobju pa v seriji Downton Abbey. V svoji karieri je osvojila dva oskarja in številna druga priznanja.

21

Cankarjev dom Iz sveta Cankarjevega doma je odstopil Aleš Čerin. Med razlogi tudi postopek izbire novega vodstva.

Iz sveta Cankarjevega doma je odstopil Aleš Čerin, med razlogi pa navedel tudi postopek izbire novega vodstva CD-ja, prav tako, da so odločitve sveta in strokovnega sveta CD po njegovem mnenju bolj za okras.

18

Glasba The Cure po 16 letih napovedali nov album. Za naslovnico so izbrali kip Janeza Pirnata.

Kultna britanska skupina The Cure je po 16 letih izdala nov singel Alone, ki ga spremlja video z vrtečim se kipom priznanega slovenskega kiparja Janeza Pirnata iz leta 1975.

23
Več

Zabava in slog

Lepota bivanja Hollywood ima pločnik slavnih, Stara Fužina pa odtise krave Tamajhne

Nihče ne ve, zakaj je na vrhu hriba v Stari Fužini 16-metrska luknja, očitno vodnjak, ki so mu zdaj postavili znamenje s čisto pravimi odtisi krave Tamajhne. Zasnovi arhitekturnega biroja Ofis se je s svetlobno instalacijo pridružil tudi Tilen Sepič.

8

Turizem in mir Han ob svetovnem dnevu turizma: "Ima pomembno vlogo pri krepitvi razumevanja med narodi"

Turizem predstavlja eno najmočnejših orodij za krepitev medsebojnega razumevanja in povezovanja med narodi in kulturami, je v poslanici ob današnjem svetovnem dnevu turizma poudaril minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

2

Znani Naomi Campbell za pet let prepovedali zastopanje dobrodelnih organizacij

Pristojni nadzorni organ je našel dokaze o finančnih nepravilnostih v dobrodelni organizaciji Fashion for Relief, ki jo je Naomi Campbell zastopala več kot deset let. Britanska manekenka posledično pet let ne sme zastopati humanitarnih organizacij.

8

Urejanje Cesta čez Vršič bo v prvi polovici oktobra občasno popolnoma zaprta

Zaradi obnove regionalne ceste in ureditev parkirišč bo cesta čez prelaz Vršič od 1. do 11. oktobra vsak dan, z izjemo koncev tedna, popolnoma zaprta med 7.30 in 17. uro. Zunaj tega časovnega obdobja bo vzpostavljena polovična zapora ceste.

7

Rogaška Slatina Obisk razglednega stolpa Kristal presegel vsa pričakovanja

Čeprav so načrtovali, da bo stolp Kristal v Rogaški Slatini v prvih sedmih mesecih obratovanja obiskalo 35.000 ljudi, so to številko dosegli že avgusta. V štirih mesecih od odprtja se je na najvišjo stavbo v Sloveniji povzpelo več kot 40.000 obiskovalcev.

24
Oglasno sporočilo

Že poznate skrivnost odličnih jedi?

»Prava zvezda v kuhinji je vedno bila sestavina,« pravi chef Gregor Vračko, ki ustvarja neverjetne kulinarične mojstrovine. V intervjuju za revijo Grazia je novinarki in glavni urednici Grazie Špeli Štamol zaupal še marsikaj zanimivega o svojem delu.

Prekmurje Nov plavajoči mlin na Muri znova vabi na otok ljubezni v Ižakovcih

Na otoku ljubezni v Ižakovcih uspešno prehajajo v zadnjo fazo projekta oživitve kulturne dediščine, v katerem osrednjo pozornost namenjajo ponovni postavitvi plavajočega mlina na Muri.

2
Več

Uredniški izbor

Zdravje Steroidi v rekreativnem športu: "Vsak pozna nekoga, ki jih prodaja"

"Uporaba steroidov je veliko pogostejša, kot bi si mislili," pove osebni trener Blaž Radonjić. Čeprav so anabolični steroidi v Sloveniji prepovedani, so, kot smo izvedeli, na črnem trgu lahko dostopni, po njih posegajo že srednješolci.

56

Stanovanjska problematika Vse slabše stanje na najemnem trgu: s povprečno plačo najem "povprečnega" stanovanja ni vzdržen

Ob vse dražjih nepremičninah številnim ostane na voljo le najem. A vse višje so tudi najemnine. Človek s povprečno plačo mora tako za najem standardnega enosobnega stanovanja odšteti več kot polovico svojih prihodkov – če za najem sploh dobi priložnost.

265

Raziskava 84 odstotkov ukrajinskih beguncev si želi ostati v Sloveniji. Zaposlenih je precej malo.

Večina ukrajinskih beguncev v Sloveniji živi že dalj časa, več kot 80 odstotkov si jih želi tu tudi ostati. Počutijo se varno, hujših sovražnosti ne občutijo. Več kot tretjina je otrok, ki so vključeni v slovenske šole, slabša je zaposlenost odraslih.

45

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov