Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Tednik

Bližnji vzhod Cipi Livni: Civilnim žrtvam se izogibamo, ampak med vojno pač ljudje plačujejo to ceno

Gostja Blejskega strateškega foruma je bila nekdanja izraelska podpredsednica vlade in zunanja ministrica Cipi Livni, ki je podprla idejo "dveh držav za dva naroda" in dejanja izraelske vojske na Zahodnem bregu. V Gazi Hamas uporablja civiliste, pravi.

49

Blejski strateški forum Amal Džadu: Slišali smo veliko besed, ampak potrebujemo ukrepe

Na Blejskem strateškem forumu je po videopovezavi potekal pogovor z višjo zunanjepolitično svetovalko palestinskega premierja Amal Džadu, ki je opozorila na potrebo po spoštovanju mednarodnega prava in ukrepih zoper Izrael.

21

BSF Na Bledu protest proti neukrepanju Evropske unije glede Palestine

Ob robu Blejskega strateškega foruma je potekal protest neukrepanju Evropske unije glede Palestine in Izraela. Protestniki so se obregnili tudi ob vabilo nekdanji izraelski zunanji ministrici Cipi Livni.

33

Zdravje Pomanjkanje Ozempica zaradi velikega povpraševanja. Odsvetovan nakup po spletu.

Tudi v Sloveniji prihaja do težav v preskrbi z zdravilom za sladkorno bolezen Ozempic. Pristojni ob tem odsvetujejo nakupovanje po spletu in opozarjajo, da zdravilo ni namenjeno estetskemu hujšanju.

8

Tour 202 Jure Zrimšek: Roglič je najboljši kolesar na letošnji Vuelti

Primož Roglič je v odličnem položaju, da še četrtič osvoji Vuelto in se izenači z rekorderjem Robertom Herasom. Pred zadnjimi šestimi etapami, pred finali, kakor jih je poimenoval Roglič, ima le še dobro minuto zaostanka za Benom O'Connorjem.

24

Novice

Blejski strateški forum Von der Leyen: Rusija se je odločila požgati mostove z evropskimi sosedi

Začel se je 19. Blejski strateški forum. Vsebinski fokus dvodnevnega foruma je poziv k sodelovanju v skupno dobro. Dogodka se udeležuje tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, spremljal pa ga je protest proti nasilju v Gazi.

424

Gospodarstvo Volkswagen ne izključuje zapiranja tovarn v Nemčiji

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen zaradi naraščajočih stroškov razmišlja o zaprtju več tovarn v Nemčiji. "V dani situaciji zaprtja tovarn ne moremo izključiti," je vodstvo podjetja zapisalo v pismu, ki ga je naslovilo na zaposlene.

20
Oglasno sporočilo

Ženska, ki spreminja pravila igre

Janja Garnbret je pod žaromete stopila kot najstnica in od takrat odrasla v izjemno mlado žensko, ki se ne boji kreniti z ustaljene poti.

Šport

Roglič na prosti dan "Kazen? Zagotovo mi ni všeč, ampak to moram sprejeti."

Deževno jutro v Oviedu je pozdravilo Primoža Rogliča na drugi prosti dan La Vuelte 24. Slovenski šampion s humorjem sprejema kazen po 15. etapi in se veseli tretjega tedna, zlasti dveh klancev, kjer je že zmagoval v boju za rdečo majico.

110

Tudi Slovan v igri za vrh Zorman vlogo favoritom pripisuje Gorenju

Začenja se državno prvenstvo v rokometu, tokrat s številnimi spremembami. Liga se je s 14 zmanjšala na 12 ekip, nov je tekmovalni sistem, resen kandidat za vrh pa poleg Celja, Velenja in Trima še prenovljeni Slovan.

7

Smukačem je lepo El Colorado – smukaški El Dorado

"Tukaj res lahko treniraš, kjer koli si želiš. Tokratni Čile je res odličen," je Miha Hrobat pohvalil imenitne razmere, ki jih ima v Čilu slovenska smučarska reprezentanca za hitre discipline.

8

OP ZDA Paul bo izzval Sinnerja, Muchova izločila Italijanko Paolini

Začel se je drugi teden Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Prvi igralec sveta se bo v osmini finala srečal z Američanom Tommyjem Paulom.

1

Paraolimpijske igre 2024 Slovenske odbojkarice so se dobro upirale svetovnim prvakinjam

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na paraolimpijskih igrah v Parizu za konec skupinskega dela igrala proti Braziliji, ki je bila boljša s 3:0 (14, 18, 15).

6
Oglasno sporočilo

111 točk do popolnosti: preverjen rabljen Porsche z garancijo Porsche Approved

Če želite rabljeno vozilo, ki združuje vrhunsko zmogljivost, izbran prestiž, brezčasno estetiko in brezhibno zanesljivost, je Porsche prava izbira za vas.

Prva liga Izgredi na derbiju za dve tekmi zaprli južno tribuno

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je zaradi nešportnega vedenja navijačev na derbiju prve lige med Mariborom in Olimpijo kaznoval štajerski klub z delnim zaprtjem stadiona.

87
Več

Kultura

Dediščina Ob prenovi Notranjskega muzeja Postojna: Nova postavitev bo predstavila muzej kot živo institucijo

Približno leto dni po začetku obnovitvenih del Notranjskega muzeja Postojna si je ministrica za kulturo Asta Vrečko ogledala potek del na eni ključnih kulturnih ustanov regije. Prenovo bodo v muzeju izkoristili tudi za novo postavitev vsebine muzeja.

Benetke Peter Weir ob prejemu zlatega leva svetuje režiserjem: "Odklopite se in se vrnite k osnovam"

Dve leti po tem, ko mu je Ameriška filmska akademija podelila častnega oskarja, in v letu, ko je napovedal svojo upokojitev, je avstralski režiser Peter Weir v Benetkah svojo filmsko kariero okronal še z zlatim levom za življenjsko delo.

4

Knjige V Novi Gorici so prerezali trak na novem bibliobusu

Goriška knjižnica Franceta Bevka je dobila nov bibliobus, ki je peto vozilo, odkar je leta 1966 kot četrta v državi dobila potujočo knjižnico. Mesečno se potujoča knjižnica ustavi na 85 lokacijah, tri od teh so v zamejstvu.

1
Več

Zabava in slog

Žreb Izžrebana šestica, Slovenija ima novega lotomilijonarja/-ko

Slovenija ima novega lotomilijonarja/-ko. Dobitna kombinacija 8-19-25-42-43-44 mu/ji je prinesla šestico, vredno 1.770.460,20 evra.

6

Sebek Severnima Korejcema grozi kazen zaradi "bratenja" z Južnima Korejcema na OI

Severnokorejskima športnikoma, ki sta na "eni najpomenljivejših fotografij" olimpijskih iger v Parizu skupaj z južnokorejskima športnikoma, grozi kazen zaradi "ideološke neprimernosti", če ne bosta obsodila svojega neprimernega vedenja, poroča Guardian.

11

Avtomobilnost Norveška rekorderka po deležu prodanih električnih avtomobilov

Na Norveškem je bilo avgusta med vsemi prodanimi avtomobili 94 odstotkov električnih, s čimer je padel nov svetovni rekord.

29

Družabno Novi obrazi, rumene rutke, torta ... Kako se Tjaša Železnik spominja prvega šolskega dne?

Igralka Tjaša Železnik se spomni vznemirjenja ob začetku šolske poti. "Samo enkrat greš v prvi razred, se mi zdi fino, da je malo pompa okoli tega," meni.

7

Svet živali Poginil kit Hvaldimir, ki so ga označili za ruskega vohuna

Ob norveški obali so našli truplo Hvaldimirja, kita beluga, ki je postal znan leta 2019, ko se ga je oprijel vzdevek ruski vohun. Rusija zadeve ni nikoli komentirala.

22
Oglasno sporočilo

Festival kave Vrhnika – dan za skodelico kave

Sobota, 7. september med 10.00 in 20.00, v parku pred Cankarjevim domom na Vrhniki.

Foto in video Pred več kot 50.000 gledalci nad Dravo poletelo 33 letalnikov

Okoli 30 ekip z doma narejenimi letalniki se je preizkusilo na Redbullovem dnevu letenja v Mariboru. Prireditev je na obrežje reke Drave privabila več več kot 50.000 gledalcev, ki so lahko opazovali bolj ali manj posrečene poskuse letenja.

Več

Uredniški izbor

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Džena Abuhasna.

46

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

192

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133

Noč zmaja Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

335
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Roglič sistematično topi zaostanek, zadnji dan pa ima še bonus v podobi kronometra

Vse letošnje tritedenske dirke imajo svojevrsten čar, ki kolesarske navdušence vznemirja iz različnih vzrokov. Nič drugače ni na Vuelti, ki ponuja še zadnjih šest etap. Še vedno je v odličnem položaju Primož Roglič, ki lovi rekordno četrto zmago.

92

Urban Praprotnik Obdobje v življenju, ko se vse bolj pozna

Si predstavljate, da bi pri devetdesetih letih še vedno tekli? Kazimira Lužnik bo 31. avgusta praznovala 90. rojstni dan. Še vedno teče in se želi preizkusiti na 21 km oktobra na Ljubljanskem maratonu.

8

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov