Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi iz Pariza

Plavanje Neža Klančar z novim državnim rekordom v finalu šesta

Neža Klančar se je na OI v Parizu izkazala tudi v finalu na 50 metrov prosto. Še za pet stotink je izboljšala državni rekord in s časom 24,35 zasedla šesto mesto. V nedeljo je bil v francoski prestolnici sicer zadnji dan plavalnih bojev.

90

Atletika Lyles po fotofinišu do zlata na 100 metrov

Noah Lyles je v napetem finalu sprinta na 100 metrov osvojil zlato olimpijsko medaljo v Parizu. Američan je tekel 9,79 in ugnal Jamajčana Kishana Thomspona šele po fotofinišu. Vsem osem finalistov je teklo 9,91 ali hitreje.

41

Evropa V Združenem kraljestvu novi rasistični izgredi. Starmer obljubil hitro kaznovanje odgovornih.

V več britanskih mestih se tudi danes nadaljujejo izgredi skrajnih desničarjev. V Rotherhamu so izgredniki vdrli v hotel, v katerem naj bi bili nastanjeni prosilci za azil.

38

Azija z Oceanijo V Bangladešu v novih protestih umrlo najmanj 77 ljudi, tudi več policistov

V Bangladešu je po nekaj mirnih dneh v vse bolj nasilnih spopadih med nasprotniki premierke Šejk Hasine, policijo in privrženci vladajoče stranke umrlo več deset ljudi, med njimi tudi več policistov.

Tenis Đoković sanjsko kariero zaokrožil z olimpijskim zlatom

24 osvojenih turnirjev za grand slam. Največ osvojenih turnirjev serije ATP 1000, zaključnih turnirjev ... zdaj je postal še olimpijski zmagovalec. Srb Novak Đoković je v finalu turnirja v Parizu s 7:6 (3) in 7:6 (2) ugnal Španca Carlosa Alcaraza.

565
Mobile
Desktop

Novice

Poplave Mineva leto dni od najhujše naravne nesreče v zgodovini države

Narasle vode in zemeljski plazovi so pred natanko letom dni prizadeli dve tretjini države. Odneslo je več kot 30 hiš, nekatera naselja so bila več dni odrezana od sveta. Povzročeno je bilo za okoli tri milijarde evrov škode.

73

Vojna v Ukrajini Zelenski potrdil prejem prvih letal F-16. Na vzhodu Ukrajine napredek ruskih sil.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je potrdil, da je Ukrajina od Zahoda prejela prva ameriška bojna letala F-16, na katera je čakala že več kot dve leti. Medtem Rusija sporoča, da so njene sile napredovale na vzhodu Ukrajine.

217

Vojna v Gazi Izraelska vojska znova bombardirala šole v Gazi. Ubitih najmanj 30 ljudi.

Izraelska vojska je znova bombardirala šolska poslopja v mestu Gaza, pri čemer je bilo ubitih najmanj 30 ljudi, še 50 pa je ranjenih, je sporočila tamkajšnja civilna zaščita. Predtem je Izrael bombardiral šotorišče na območju bolnišnice.

20

Šport

Formula kite Vodišek odlično začel OI - po uvodnem dnevu na vrhu

Toni Vodišek je v Marseillu in okolici odlično začel olimpijske igre. 24-letni Koprčan v jadranju na deski s padalom po prvem dnevu vodi, po štirih regatah ima šest točk.

96

Odbojka "Tudi ob petih zjutraj bi bili motivirani za boj"

Slovenski odbojkarji bodo v ponedeljek že ob 9.00 igrali četrtfinale proti Poljakom. Gre sicer za neugoden termin, na katerega pa so se v reprezentanci ustrezno pripravili. Alen Pajenk pravi: "Vsega hudega smo vajeni in niso nas mogli presenetiti s tem."

20

V četrtfinalu Norveška Zorman po visokem porazu proti Nemčiji: "Važno, da smo ostali zdravi"

Slovenska rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu skupinskega dela olimpijskega turnirja v Parizu izgubila proti Nemčiji s 36:29 in tako osvojila drugo mesto v skupini. V četrtfinalu se bo v sredo pomerila z Norveško.

382

Ženska cestna dirka Faulkner presenetljiva zmagovalka, Slovenki obžalovali padec

Američanka Kristen Faulkner je presenetljiva zmagovalka olimpijske cestne dirke kolesark, z napadom tri kilometre pred ciljem je presenetila glavne favoritinje in se veselila daleč največjega uspeha kariere.

127

Prva liga Maribor – Bravo 1:1 (Pečar 61.)

Nogometaši Maribora in Brava v Ljudskem vrtu igrajo tekmo 3. kroga Prve lige Telemach. V četrtek so različno uspešno opravili evropsko nalogo: vijoličasti so v Konferenčni ligi proti Universitatei Craiovi napredovali, Ljubljančani proti Zrinjskemu ne.

4
Oglasno sporočilo

Magistrski študijski program Industrijska farmacija

V študijskem letu 2024/2025 na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani ponovno vabimo k vpisu plačljivega študijskega programa Industrijska farmacija, ki poteka v angleščini.

Kajak/Kanu Eva Terčelj ostala brez boja za visoko uvrstitev, v četrtfinale od Slovencev le Savšek

Benjamin Savšek se je z drugim mestom v svoji skupini osmine finala uvrstil v ponedeljkov četrtfinale kajakaškega krosa oz. med 16 najboljših. Peter Kauzer je bil v svoji četverici tretji in izpadel. Enako se je zgodilo Evi Terčelj in Evi Alini Hočevar.

26
Več

Kultura

Reportaža Razstava Moskovčanka: o ženskah, ki so živele v Moskvi v prvih desetletjih sovjetske oblasti

V Muzeju Moskve so na razstavi Moskovčanka na ogled upodobitve žensk iz glavnega mesta nekdanje Sovjetske zveze v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja. Razstavljenih je okvirno dva tisoč eksponatov iz več kot 30 ruskih muzejev in zasebnih zbirk.

8

Berlin Frans Hals, nizozemski slikar iz 17. stoletja, ki je prvi slikal nasmehe na portretih

V berlinski galeriji Gemäldegalerie poteka razstava Fransa Halsa, občudovanega nizozemskega mojstra 17. stoletja, pionirja moderne. Prikazanih je 75 njegovih del, ki odražajo sproščenost in trenutke gibanja, poleg del umetnikov, ki jih je navdihoval.

London Umik del z razstave mladih umetnikov razburila člane Kraljeve akademije umetnosti

V Londonu se nadaljuje škandal zaradi dveh umaknjenih del na Poletni razstavi, ki jih je za neprimerne označil Odbor britanskih Judov. Kraljeva akademija je na odprto pismo 750 umetnikov in kulturnih delavcev odgovorila, da so dela umaknili neodvisno.

2
Več

Zabava in slog

Neuradni šport "Imate olimpijske značke?" Pariz postal vroči trg za zbiratelje.

Tokrat so se zbiratelji posebnih olimpijskih značk zgrnili v Pariz. Letos je izmenjava še posebej živahna, saj so bile priložnosti za to zaradi pandemije covida-19 na OI v Tokiu in Pekingu omejene. Med zbiratelji sta tudi Serena Williams in Andy Murray.

Spet razveseljuje 52. Praznik terana in pršuta po dolgem času znova v rokah domačinov

Na Krasu se je začel 52. Praznik terana in pršuta, prvič letos so praznik odprli v amfiteatru sežanskega Kosovelovega doma. Organizacijo so po dolgih letih znova prevzeli domačini, vinske kleti so že odprle vrata obiskovalcem.

Presenečena Kitajsko igralko badmintona po osvojeni zlati medalji sotekmovalec zaprosil za roko

K navalu čustev, potem ko je Hvang Jačjong kot del dvojice pri badmintonu osvojila olimpijsko zlato, je prispeval tudi drug član kitajske reprezentance Lju Jučen, ki je po podelitvi medalj pokleknil pred njo. Poročno ponudbo je v solzah sprejela.

10

OI Koliko stane, da je ameriška košarkarska ekipa v Parizu? Približno 15 milijonov dolarjev.

Da so ZDA na OI poslale moško in žensko košarkarsko ekipo, naj bi stalo vrtoglavih 15 milijonov dolarjev. K temu najbolj prispeva to, da tekmovalci, ki jih spremljajo tudi družine, spet ne prebivajo v olimpijski vasi – v Parizu so najeli celoten hotel.

26

Mafinmanija Glavna ljubezenska zgodba v olimpijski vasi: norveški plavalec in čokoladni mafini

Da je v Franciji med OI vse kulinarične poslastice zasenčil čokoladni mafin, je poskrbel norveški plavalec Henrik Christiansen. Na spletu je objavil več kot deset videoposnetkov, v katerih izkazuje naklonjenost sladici, ki je po njegovo brez primere.

3
Oglasno sporočilo

Postani spremljevalec na poslovilni tekmi Gorana Dragića

V okviru dogodka I feel Slovenia Noč zmaja bomo 40 otrokom omogočili ogled nepozabne poslovilne tekme v Stožicah. Otroci bodo tekmo spremljali v živo, pred tem pa bodo imeli edinstveno priložnost, da na igrišče pospremijo igralce.

Nezadovoljni V Varšavi pred koncertom Taylor Swift protestirali: "Ultrabogati nas ubijajo!"

Pred enim izmed nastopov Taylor Swift v Varšavi so podnebni aktivisti avtomobilom onemogočili dostop do stadiona in poskrbeli za zastoj. S protestom so želeli opozoriti, da Swift in drugi slavni pretirano onesnažujejo okolje, predvsem z zasebnimi letali.

23
Več

Uredniški izbor

Ustavila je ni niti domača zvezdnica Prva medalja za Slovenijo: Andreja Leški z iponom do olimpijskega zlata!

Slovenija se veseli prve kolajne na OI v Parizu, judoistka Andreja Leški je osvojila zlato! Veliko delo je opravila že v polfinalu, v finalu kategorije do 63 kilogramov pa je z iponom premagala Mehičanko Prisco Awiti Alcaraz.

628

Rio Tinto Srbija projekta izkopavanja litija v dolini Jadar nikoli ni zares opustila

Srbska vlada je kljub večletnim protestom in kritikam obudila projekt izkopavanja litija v dolini reke Jadar. Projekta pravzaprav nikoli ni zaprla v predal in ga je na pobudo evropske industrije skrivaj nadaljevala.

101

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

75
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

56

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov