Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Pogačar "Srečen zaradi nove zmage na Lombardiji in ker je konec sezone"

Najboljša sezona v zgodovini cestnega kolesarstva si je zaslužila piko na i. Tadej Pogačar je živa športna legenda, ki pri 26 letih lovi mitska imena z dolgimi samostojnimi napadi. "Zagotovo je najmanj stresno sam priti v cilj z dobro prednostjo."

65

Slovenija 10 palestinskih otrok na poti na rehabilitacijo v Slovenijo

Skupini 10 ranjenih otrok iz Gaze je s spremljevalci uspelo priti v Egipt, od koder bodo nadaljevali pot na rehabilitacijo v Slovenijo. Z njimi se je v Kairu pogovarjala RTV-jeva dopisnica Karmen Švegl.

6

Potrebujejo še zadnja sredstva Bo po več letih razvoja zdravila za Urbana pomagala tudi država?

Zdravilo za petletnega Urbana z redko gensko boleznijo je skoraj pripravljeno. Bo po več letih razvoja zdravila pomagala tudi naša država? Zavod za zdravstveno zavarovanje vladi predlaga, naj omogoči dokončanje zdravila za sindrom CTNNB1 in registracijo.

19

Poplave v BiH-u Našli 25. žrtev poplav in plazov. Reševalne službe pod kritikami zaradi neučinkovitosti.

V Jablanici so odkrili truplo 25. žrtve katastrofalnih poplav v Bosni in Hercegovini. Zvezne službe civilne zaščite se medtem spopadajo s kritikami zaradi neučinkovitosti in poznega odziva.

5

Pred monarhovim obiskom Britanski kralj Karel III. ne bo oporekal, če si bo Avstralija želela postati republika

Britanski kralj Karel III. je dejal, da ne bo oviral Avstralije, da se iz federalne parlamentarne ustavne monarhije preoblikuje v republiko. Kralj naj bi tako pred svojim obiskom Avstralije do republikanskih kampanj v državi ubral "nekonflikten pristop".

25

Novice

ZDA 2024 Harris "odličnega zdravja". Trump svojih zdravstvenih podatkov še ni objavil.

Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je objavila svoje zdravstvene podatke, ki potrjujejo njeno sposobnost opravljanja predsedniških dolžnosti. Z objavo želijo opozoriti na razliko v letih v primerjavi s tekmecem Donaldom Trumpom.

12

Smrtna nesreča 21-letni motorist padel, vanj je trčil nasproti vozeči motorist

Popoldne se je na regionalni cesti od Lenarta proti Tratam zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 21-letni voznik motornega kolesa.

Leto Jožefa Klekla Iz Murske Sobote so v cerkev v Črenšovcih prenesli posmrtne ostanke prekmurskega narodnega buditelja

Prenos posmrtnih ostankov prekmurskega duhovnika, publicista, narodnega buditelja in politika Jožefa Klekla st. iz Murske Sobote v Črenšovce je vrhunec dogajanja v Kleklovem letu, ki ga je občina Črenšovci razglasila ob 150. obletnici njegovega rojstva.

2

Šport

Izenačil Coppijev rekord Mavrična pika na i sanjski sezoni: Pogačar nepremagan v Lombardiji

Giro, Tour, SP in znova dva spomenika. Skupaj 25 prvih mest v letu 2024, četrtič zapored je začel in končal sezono z zmago. Tadej Pogačar je odet v mavrično majico izenačil rekord Fausta Coppija s četrtim zaporednim slavjem na Dirki po Lombardiji.

412

Liga ABA Robinson prehitel sireno v Tivoliju za zmago Cedevite Olimpije

Devin Robinson je ob pisku sirene zadel s petih metrov in zagotovil Cedeviti Olimpiji zmago nad žilavim Splitom s 76:74 v 4. krogu Lige ABA. Ljubljančani so se pred 1370 gledalci v Tivoliju veselili druge zaporedne zmage v jadranski ligi.

19

Liga narodov Šporar pred Kazahstanom: Cilj je vrniti se v boj za prvo mesto

Slovenski nogometaši bodo v nedeljo v četrtem krogu Lige narodov v Almatyju ob 15.00 gostovali pri Kazahstanu. Varovanci Matjaža Keka razmišljajo o zmagi.

6

Liga narodov Odlična predstava Srbije, Kramarić zagotovil zmago Hrvatom

Nogometaši Srbije so navdušili navijače v Leskovcu in premagali Švico z 2:0. V Ligi narodov v skupini A4 vodijo Španci. Evropski prvaki so z zadetkom Martina Zubimendija ugnali Dansko z 1:0.

Liga prvakinj Bukarešta prva, ki je v tej sezoni ugnala Krim

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu Lige prvakinj v Stožicah izgubile proti Bukarešti z 31:29 in utrpele sploh prvi poraz v tej sezoni.

12
Oglasno sporočilo

Cilj EU: v usposabljanja vključiti 60 odstotkov odraslih

Lahko.si – slogan projekta Andragoškega centra Slovenije (ACS), ki ozavešča o pomenu vseživljenjskega učenja, ene ključnih potreb naše družbe.

Alpska liga Železarjem po zaostanku z 0:2 uspela vrnitev v zadnji tretjini

Hokejisti SIJ-a Acronija Jesenic so se hitro pobrali po zelo slabi predstavi v četrtek v Celju. V 7. krogu Alpske lige so premagali Cortino s 4:2, potem ko so že zaostajali z 0:2. Gardena je izgubila proti Celjanom z 2:3 po podaljšku.

10
Več

Kultura

Presenetljiva poteza Zaveza talibanov, da bodo s podzemnim rudarjenjem zaščitili ruševine budističnega mesta

"Naša dolgoročna strategija za Mes Ajnak predvideva popolno zaščito območja," zagotavlja namestnik afganistanskega ministra za kulturo in informiranje. Pred časom se je namreč pojavila bojazen, da bo tamkajšnje rudarjenje uničilo to arheološko najdišče.

5

EPK 2025 Tradicionalno srečanje "družine" evropskih prestolnic kulture v Novi Gorici

Nova Gorica je kot prihodnja Evropska prestolnica kulture (EPK) gostila tradicionalno srečanje predstavnikov nekdanjih, trenutnih in prihodnjih EPK-jev. Poleg Nove Gorice se je predstavil še nemški Chemnitz, ki bo ta naziv prav tako nosil v letu 2025.

Oder Otroci sonca Maksima Gorkega odpirajo še veliki oder ljubljanske Drame na začasni lokaciji

Premieri Povišice francoskega avtorja Georgesa Pereca na malem odru ljubljanske Drame na začasni lokaciji na Litostrojski cesti sledi še premiera Otrok sonca Maksima Gorkega na velikem odru. To klasiko socialističnega realizma je režiral Paolo Magelli.

1
Več

Zabava in slog

ZDA 2024 Kamala Harris na drugi naslovnici Vogua: allstarke zamenjali biseri

V treh letih se lahko veliko spremeni – se vsaj zdi, da sporoča revija Vogue, drugič s Kamalo Harris na naslovnici. A če je bila tista iz leta 2021 deležna kritik zaradi pretirane neformalnosti podpredsednice ZDA, je tokratna nedvomno predsedniška.

8

LJFW WOV Nagrada za najboljšo kolekcijo v roke modni znamki JSP

Nagrado LJFW WOW za najboljšo kolekcijo, ki ni izstopala le po estetiki, temveč je ustvarila celovit svet, v katerem se prepletata oblikovanje in pripovedna moč, je prejela modna znamka JSP, pod katero ustvarjata sestri Svetlana in Jelena Proković.

1

Znani Jessica Chastain tarča posmeha zaradi "malenkostnega" nerganja nad letalsko družbo

Spor Jessice Chastain in letalske družbe JetBlue dokazuje, da so tudi zvezdniki samo ljudje, ki se bodo spustili v malenkostno spletno nerganje in pregovarjanje zaradi nekaj tako trivialnega, kot je nedelujoč razvedrilni sistem na letalu.

6

Glasba Francija na nogah: nastop Celine Dion na odprtju olimpijskih iger vnaprej posnet?

"Dih jemajoča" vrnitev Celine Dion na odprtju olimpijskih iger v Parizu, ko je z Eifflovega stolpa prvič po štirih letih zapela v živo, je zdaj postala predmet burnih razprav v Franciji po trditvah, da je bil nastop vnaprej posnet.

18

Zanimivosti V Nemčiji rekordni prihodki od davka na pse

V Nemčiji so prilivi od davka, ki ga morajo plačevati lastniki psov, lani dosegli rekordno vrednost. Skupaj so znašali 421 milijonov evrov, kar je 1,6 odstotka več kot leto prej. V zadnjem času so se v Nemčiji zvišali tudi drugi stroški lastništva psov.

25

Kulinarika Bistro za vsak dan, Michelinove zvezdice za posebne priložnosti

Chefi restavracij z Michelinovo zvezdico se tudi pri nas odločajo za odprtje novih in bolj sproščenih restavracij oz. bistrojev, kar je sicer že znana praksa iz tujine. Ana Roš, Marko Pavčnik in Jorg Zupan v svojih bistrojih ponujajo jedi za vsak dan.

18

Znani Trump razkril, da je njegova mlajša hčerka Tiffany noseča

Donald Trump je na dogodku v Detroitu razkril, da bo njegova mlajša hčerka Tiffany postala mama. "Dojenčka bo imela. To je lepo," je povedal nekdanji ameriški predsednik v nagovoru zbranim na dogodku Detroit Economic Cluba.

6
Več

Uredniški izbor

Intervju Joseph Mussomeli: “Iskreno, ne Donaldu Trumpu ne Kamali Harris ne gre zaupati”

Joseph Mussomeli že kot veleposlanik ZDA v Sloveniji s svojimi neposrednimi, nemalokrat provokativnimi izjavami ni bil ravno tipičen ameriški diplomat. Joseph Mussomeli v pokoju pa se resnično ne boji kritizirati svoje države.

187

Slovenija Ministrstvo: Udeležba na šolskih tekmovanjih ne bi smela biti motivirana le s finančnimi spodbudami

Kljub neuspehu na javnem razpisu bodo dosežki na interesnih in selekcijskih tekmovanjih tudi letos upoštevani pri pridobivanju Zoisovih štipendij. Na ministrstvu za delo ob tem poudarjajo, da to ne bi smel biti edini razlog za udeležbo na tekmovanjih.

72

Intervju Ana Bucik: Brez samoprispevka bi se takoj postavila nekaj stopničk nižje

"Bil je določen šok, 40.000 evrov je velik vložek," pravi Ana Bucik Jogan o samoprispevku, ki so ji ga naložili pri SZS-ju. A drugače ne gre, saj ve, kaj potrebuje za pot na vrh, zato ni želela sprejeti programa, ki ne bi zadoščal za kakovostne priprave.

89

JEK2 Plut: Odločitev za referendum je odlično izvedena projedrska politična akcija

Na predstavitvi knjige Jedrska energija – ne, hvala! Dušana Pluta so sodelujoči opozorili, da državljani nimamo na voljo prav nobenih konkretnih stroškovnih izračunov, kaj prinaša energetska prihodnost Slovenije z jedrsko energijo ali brez nje.

264
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov