Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

ZDA 2024 Biden sporočil, da se umika iz predsedniške tekme, in podprl Kamalo Harris

Predsednik ZDA Joe Biden je po več tednih pritiskov sporočil, da se umika iz predsedniške tekme. "Mislim, da je v interesu stranke in države, da se umaknem," je sporočil v pismu, objavljenem na omrežju X.

322

Zgodovinsko! Pogačar dobil kronometer, potrdil zmago na Touru – in nasledil Pantanija

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil še tretjo zaporedno etapo na Dirki po Franciji. Z veličastno zmago na kronometru je suvereno potrdil prevlado in končno zmago na letošnji Dirki po Franciji!

482

ZDA 2024 Kamala Harris potrdila, da se bo potegovala za demokratsko predsedniško nominacijo

Joe Biden je po umiku iz predsedniške tekme izrazil vso podporo Kamali Harris in ta je potrdila, da se bo potegovala za demokratsko predsedniško nominacijo.

Kralj Tadej Pogačar: Na zadnjih dveh Tourih vedno nekaj napak, letos pa je bilo vse popolno

Kralj Toura je tretjič postal Tadej Pogačar. In to s kakšno dominacijo. Slovenski šampion je na 111. Dirki po Franciji dobil kar šest etap. Najtežjih pet gorskih, piko na i fantastičnim predstavam pa je postavil še na zadnjem dejanju.

27

U20 Slovenski mladci po slabše odigrani končnici evropski podprvaki

Slovenska košarkarska prihodnost je svetla. Mlajši člani so na evropskem prvenstvu v Gdynii na Poljskem osvojili srebrno medaljo. V finalu so bili z 82:78 boljši Francozi, ki so ubranili naslov.

54
Mobile
Desktop

Novice

Plaz kamenja Stroški sanacije po neurju v Kokri bodo veliki, na pomoč tudi prostovoljci

V zaselku Podlebelca v dolini Kokre sto prostovoljcev že od jutra z gradbenimi stroji odstranjuje obsežne nanose kamenja, skal, mulja in blata. Domačini in gasilci si prizadevajo, da bi čim prej vzpostavili dostop do vseh hiš.

40

Združeno kraljestvo V Londonu zaradi revščine otrok odpirajo "multibanko" hrane in osnovnih potrebščin

V Londonu bodo prihodnji teden odprli prvo "multibanko", ki bo otroke iz ogroženih družin oskrbovala z vsem od hrane do osnovnih higienskih pripomočkov.

55

ZDA 2024 Tajna služba pred poskusom atentata zavrnila Trumpove prošnje po okrepitvi varovanja

Ameriška tajna služba je priznala, da je pred poskusom atentata na Donalda Trumpa zavrnila prošnje tabora nekdanjega predsednika po okrepitvi varovanja.

13

Šport

Zadnja etapa Pogačarjev šampionski dan skozi fotografski objektiv

Tadej Pogačar je petim zmagam na gorskih etapah za konec dodal še zmago v vožnji na čas. Pogi živi v svojem (kolesarskem) svetu, razvaja nas s prizori, ko v rumenem z dvignjenimi rokami prečka ciljne črte etap. Kako je bilo videti tokrat?

4

Prva liga Jakupović junak Maribora; v 89. minuti preobrat Celjanov

Mariborčani so po izpadu iz kvalifikacij za Evropsko ligo uspešneje začeli novo sezono Prve lige. V Ljudskem vrtu so s 4:1 premagali Domžale. Celjani, aktualni državni prvaki, so pripravili preobrat, Bravo Kostel so ugnali z 2:1.

78

VN Češke Gajser na vrhu: "Čudovito, da mi je končno uspelo zmagati v Loketu!"

Tim Gajser je zmagovalec VN Češke. Po tretjem mestu v prvi vožnji je drugo dobil in v seštevku dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v Loketu za točko premagal svetovnega prvaka Španca Jorgeja Prada. To je tretja dobljena dirka za Gajserja v sezoni.

20

Atletika Tina Šutej v Mariboru potrdila OI; Čeh zmagal na trening tekmi pred OI

Tina Šutej (Kladivar) je drugi dan atletskega pokala Slovenije v Mariboru na prvi tekmi po skoraj dveh mesecih zaradi poškodbe s 4,50 m v skoku s palico potrdila odhod na olimpijske igre v Parizu.

Formula 1 Norris primoran Piastriju prepustiti zmago v Budimpešti

Oscar Piastri (McLaren) je veliki zmagovalec dirke formule ena za VN Madžarske v Budimpešti. Drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Lando Norris, tretji je bil Lewis Hamilton (Mercedes).

50
Oglasno sporočilo

Menjava generacij

Nova generacija modela Kodiaq je nasledila priljubljenega Škodinega »velikega medveda«, ki si je od leta 2016 prislužil več kot štirideset mednarodnih nagrad, zgovorne pa so tudi rekordne prodajne številke. Bo najnovejša generacija presegla staro?

Cilj rokometašev na OI četrtfinale "Vsaka tekma v Parizu bo za nas finale"

"Kljub zahtevnosti tekmovanja je naš cilj preboj v četrtfinale," pravi selektor slovenske moške rokometne reprezentance Uroš Zorman. To bo za slovenske rokometaše četrti nastop na olimpijskih igrah.

7
Več

Kultura

Glasba Umrl je dirigent Marko Munih, dolgoletni urednik in umetniški vodja na Radiu Slovenija

V 89. letu se je poslovil dirigent Marko Munih, ki je bil 16 let odgovorni urednik in umetniški vodja glasbenih programov na Radiu Slovenija. Vodil je tudi Simfonike RTV Slovenija in komorni zbor takratne RTV Ljubljana ter radijski mladinski zbor.

2

Knjige Odkrili dela iz knjižnice bratov Grimm, ki so jih pred zavezniškimi bombami skrili na Poljskem

Knjižnico pravljic bratov Jacoba in Wilhelma Grimma bodo digitalizirali v Nemčiji. Knjige, od katerih jih je okoli 700 povezanih z njunimi Otroškimi in hišnimi pravljicami, so posebej dragocene, "saj so v njih vidni sledovi njunega delovanja".

2

Šempolaj pri Trstu Slovesnost ob 100. obletnici Alojza Rebule, ki je skozi zgodovino vedno odkrival tudi sedanjost

"Ni me zaznamoval Kras, ki ga imam zelo rad, niti Loka pri Zidanem Mostu, ki jo imam še raje, zadostovala mi ni niti Evropa, pač pa svetovno, planetarno občutje," je nekoč dejal pred 100 leti rojeni pisatelj Alojz Rebula, ki se je poslovil oktobra 2018.

1
Več

Zabava in slog

Video Kako družina Pogačar spremlja Pogijeve uspehe

V Klancu pri Komendi znova nazdravljajo Tadeju Pogačarju, svojemu kolesarskemu junaku v čast, ki je tretjič osvojil najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu - Dirko po Franciji.

2

Moda Veliko olimpijskih uniform združuje tradicijo in sodobnost ter vključuje številne simbole

Olimpijci bodo v posebnih kreacijah kmalu zasijali na otvoritveni slovesnosti OI v Parizu. Z mešanico tradicije in sodobnosti navdušujejo uniforme Mongolije, Haitija, Indije in Južne Koreje. ZDA bo imela kavbojke, Slovenija se je odločila za baretke.

2

Znani Jessie J diagnosticirali motnjo pozornosti in hiperaktivnosti ter obsesivno-kompulzivno motnjo

Britanska glasbenica Jessie J se je, kot pravi, ves čas zavedala, da je "malo drugačna in stvari čuti drugače". Ta drugačnost je pred tremi meseci dobila ime – obsesivno-kompulzivna motnja ter motnja pozornosti in hiperaktivnosti.

Nepričakovano V Rogaški Slatini navdušeni nad obiskom razglednega stolpa Kristal

Obisk 106-metrskega razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini je v prvih sedmih tednih od majskega odprtja presegel pričakovanja. Nanj se je povzpelo že več kot 18.000 obiskovalcev, kar presega polovico celotnega letošnjega sedemmesečnega načrta.

3

Evropa Barcelona bo zvišala takse za potnike z ladij za križarjenje, ki mesto obiščejo za manj kot 12 ur

Barcelona bo zvišala turistično takso za potnike na ladjah za križarjenje, ki bodo mesto obiskali za manj kot 12 ur, je napovedal župan Barcelone Jaume Collboni.

26
Oglasno sporočilo

»V Lidlu sem se lahko dokazal z delom, podjetje pa je to nagradilo«

Lidl Slovenija s programom Študent+ nadobudnim študentom in študentkam nudi odskočno desko za začetek kariere.

Nepogrešljiv Na ulice Ptuja se vrača Zapeljivec, a v novi podobi

Po nekajmesečnem premoru se na ptujske ulice vrača električno vozilo Zapeljivec. Vožnje bo kot štirised, ki je namenjen predvsem gibalno oviranim, starejšim in turistom, opravljal po ulicah starega mestnega jedra vsak dan med 9. in 17. uro.

4
Več

Uredniški izbor

Azija Tretji plenum kitajske partije bolj kot reforme gospodarstva prinesel utrditev oblasti Šija

Na Kitajskem je potekal tretji plenum centralnega komiteja komunistične partije, ki ima med plenarnimi zasedanji posebno težo, saj na njem predvidoma določijo glavne gospodarske usmeritve za prihodnost, vendar letos ni postregel s prelomnimi odločitvami.

206

Dediščina Kakšen vonj ima mumija? Kako diši Leonardova slika? Odgovor prinaša prelomni znanstveni projekt.

Ste se kdaj spraševali, kakšen vonj ima mumija ali kako neki dehti katera od velikih slikarskih mojstrovin? Po zaslugi pionirskega projekta, v katerem so združili moči slovenski in poljski znanstveniki, bo zdaj takšne predmete zares mogoče poduhati.

17

Intervju Orlek: "Nazaj se sploh ne oziramo, samo naprej gremo"

"Da vsaj 30 let zdržiš v skupini, moraš biti vzdržljiv," meni Jure Tori iz zasedbe Orlek, pevec Vlado Poredoš pa temu dodaja še: "Žilav do amena." Skupina je 35 let delovanja proslavila z albumom 3,5 POLNOMASTNO, 5. oktobra pa bo rajala v Kinu Šiška.

8

Afrika Bo Maroko postal most do evropskega in ameriškega trga za kitajske električne avtomobile?

Vodilni položaj Maroka v avtomobilski industriji Afrike želi skupaj z njegovimi trgovinskimi sporazumi z EU-jem in ZDA izkoristiti tudi Peking za prodajo kitajskih električnih avtomobilov in ključnih sestavnih delov evropskemu in ameriškemu trgu.

121
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

42

Urban Praprotnik Kako slehernik prekolesari Dirko po Franciji?

Lani so se teden dni pred dirko vrhunskih kolesarjev francoske pentlje lotili tudi ljubitelji. Kakšne zanimive razlike so opazili med njimi?

16

Kolumne Macronova tvegana igra in "preložena zmaga" Marine Le Pen

"Preveč izkušenj imam, da bi bila razočarana," je sinoči v svojem prvem odzivu v povolilni oddaji na TVF1 po drugem krogu parlamentarnih volitev dejala veteranka francoske politike Marine Le Pen.

72

Slavko Jerič Izpad boli, a nogometaši so postavili dobre temelje za nadaljevanje zgodbe

Bile so sanje, bile so res lepe sanje, iz katerih nas je prebudil portugalski vratar Diogo Costa, ki je ukrotil vse tri slovenske enajstmetrovke. A po prespani noči gre potegniti veliko pozitivnega, ki obeta nadaljevanje slovenske nogometne zgodbe.

91
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov