Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Andrej Tomažin

Dostopno "Zares iskreno sem spregovorila o nečem, o čemer dolga leta nisem mogla govoriti"

28.05.2024

Cecelia "Cece" Bell je ameriška avtorica in ilustratorka, najbolj znana po svojem risoromanu Supergluhica, ki je prejšnje leto v slovenskem prevodu izšel pri založbi Morfem.

Članki "Najbolj pogrešam pritok mladih igralcev"

16.05.2024

Žiga Kobašević je trener in vodja slovenske parakošarkaške reprezentance od leta 2016. Z njim smo pred finalnim turnirjem lige NLB Wheel govorili o trenerski poti, strategijah, ki jih uporablja pri trenažnem procesu, in prihodnosti parakošarke pri nas.

Članki "Bistvo sodelovanja ni le šport, temveč spoštovanje"

10.05.2024

Z Gorazdom Veckom smo govorili v času največjega namiznoteniškega prvenstva za parašportnike na svetu I Feel Slovenia Thermana Open, ki poteka med 7. in 11. majem v Laškem, kjer je poleg vodenja britanske ekipe tudi v vlogi športnega direktorja turnirja.

Članki Dostopnost slovarskih informacij in izboljšanje dostopnosti za osebe s posebnimi potrebami

13.03.2024

Center za jezikovne vire in tehnologije UL razvija jezikovne vire in orodja za slovenščino. Pred časom so predstavili rezultate, vključno z orodjem SENTA, ob čemer so poudarili tudi, da so izboljšali dostopnost orodij za osebe s posebnimi potrebami.

Članki "Znakovni jezik niso samo kretnje"

12.03.2024

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je na podlagi večletnih raziskav in izkušenj na področju znakovnega jezika in tolmačenja izdala dve strokovni publikaciji.

Članki Invalidi v Gazi: "Kako naj bežim, če ne vidim?"

20.12.2023

Po besedah organizacije Human Rights Watch se osebe z invalidnostjo v Gazi spopadajo z večjimi težavami pri begu pred napadi in dostopu do nujno potrebnih potrebščin in humanitarne pomoči.

Članki "V zadnjih 20 letih je bil dosežen določen napredek, vendar je treba še veliko postoriti"

14.12.2023

Evropski invalidski forum je krovna organizacija oseb z invalidnostjo in združuje reprezentativne organizacije oseb z invalidnostjo iz vse Evrope.

Poglobljeno "V Neuerkerodeju imajo ljudje neusahljiv bazen notranje moči za premagovanje težkih situacij"

20.11.2023

Strip Šola padanja je nastal ob 150. obletnici obstoja vasice Neuerkerode na Spodnjem Saškem v Nemčiji. Neuerkerode je inkluzivna skupnost, v kateri živijo, delajo in ustvarjajo ljudje z intelektualno oviranostjo.

Članki "Premikov, ki bi si jih v zvezi z umetniki invalidi v evropskem kulturnem sektorju želeli, ni bilo"

18.10.2023

Poročilo Čas za ukrepanje je pokazalo, da so v evropskem sektorju uprizoritvenih umetnosti precejšnje vrzeli v razumevanju potreb umetnikov invalidov in del, ki jih ti ustvarjajo.

Članki Pomen mladih športnikov in sistemske ureditve parašporta

23.09.2023

V pogovoru z mladim parakošarkarjem Davidom Škorjancem, predsednikom Zveze ŠIS-SPK Damijanom Lazarjem in trenerko paralokostrelcev Brino Božič.

Članki "Identifikacija posameznikov s povečanim tveganjem za pospešen kognitivni upad je ključna"

21.09.2023

21. septembra že od leta 1994 obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. Leta 2012 je Mednarodna organizacija za Alzheimerjevo bolezen (ADI) razglasila mesec september kot mesec intenzivnega ozaveščanja javnosti o Alzheimerjevi bolezni.

Članki Uspehi slovenskih atletov na evropskem prvenstvu gluhih in pogled v prihodnost

01.09.2023

Evropsko prvenstvo gluhih v atletiki je potekalo med 20. in 25. avgustom 2023 v Szczecinu na Poljskem. Na tekmovanju so nastopili Iris Breganski, Tadej Enci in Leja Glojnarič. Z njimi smo se pogovarjali o vtisih po zaključenih tekmah in načrtih za naprej.

Stran 1 od 9
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov