Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Vagabund Paragvaj - državi, v kateri se "nikoli nič ne zgodi", " se dogaja" nogomet

26.05.2010

Verjetno je večina Slovencev zadnjič pomislila na Paragvaj, ko je njihova reprezentanca v Južni Koreji premagala Katančevo četo. A s tem njihovemu nogometu delamo krivico - sami državi pa niti ne.

Vagabund Ne bojte se velikih 5, bojte se oranžnih 11!*

28.05.2010

"Poplava" oranžne barve, tulipani, mlini na veter, lesene cokle, ravnina, težko izgovorljiva imena, sir in rdeča četrt. To je stereotipna predstava o Nizozemski.

Znanost in tehnologija Naslednji postanek: Mars. Kaj pa do takrat?

22.05.2010

"Želim si, da bi bilo ameriško raziskovanje vesolja velik skok v prihodnost, ne pa stopicanje na mestu." Barack Obama je tako najavil željo po pristanku (ameriškega) človeka na Marsu. Ampak ...

Vagabund Foto: Črno-bela igrivost za zidovi Chestra

05.05.2010

Dovolj star, da se občuti pridih nekdanjih časov, a tudi dovolj mlad, da ostaja moden. Dovolj majhen, da se ga zlahka prehodi, a hkrati ravno prav velik, da ohranja svetovljanskost. To je angleški pon ...

Vagabund Otok, ki ima veliko noč kar v imenu

03.04.2010

Ime: Velikonočni otok. Lokacija: Južni Tihi ocean. Razdalja do najbližjega naseljenega soseda: otok Pitcairn, 2.075 kilometrov. Znamenitost: ogromni izklesani monoliti, ki strumno stojijo ob obali.

Svet O Čilu iz Čila - ljudje ostali mirni, država deluje

06.03.2010

"V Santiagu so bili domačini zelo mirni. Potresov so navajeni, tudi v šolah jih učijo, kako ravnati v primeru potresa," se katastrofe v Čilu spominja Slovenka, ki je k sreči odnesla celo kožo.

Vagabund Soči 2014 - zimske igre v subtropskem podnebju

05.03.2010

Ko si je Vladimir Putin zaželel zimske olimpijske igre, bi v Rusiji le težko našel kraj, ki pozimi nima kupov snega. A mu je "uspelo" - igre leta 2014 bo gostil Soči, mesto na "ruski rivieri".

Po Sloveniji Foto: Idrija - prepletanje živega srebra in čipke

03.03.2010

Resda je Idrija umaknjena od glavnih prometnic in avtocest, a saj poznate slovensko turistično geslo "Stranske poti so zapeljivejše od glavnih." Obiščite Idrijo, ne bo vam žal!

Vagabund Foto: Rože so uničili kamni, ulice je prekrilo blato

26.02.2010

Za Funchal, glavno mesto Madeire, se je zdelo, da ima idealno lego v zavetju naravnega "amfiteatra", med morjem in gorami. A prišel je 20. februar in spremenil idilično podobo idiličnega mesta.

Moda Foto: Johnny Weir - popzvezda umetnostnega drsanja

23.02.2010

Najljubša kozmetična znamka - Helena Rubenstein, torbice - Balenciaga, sončna očala - Louis Vuitton. Sprostitev - čiščenje. Johnny Weir se ne sramuje "poženščenosti", ujete v moško telo - in oblečene ...

Vagabund Foto: Olimpijska mesta, ki so še vedno v vrhunski formi

16.02.2010

Calgary, Chamonix, Cortina, Lillehammer ... To so mesta, ki jim je uspelo, da se potem, ko je soj olimpijskih žarometov ugasnil, niso zakopala v rdeče številke in se predala malodušju, ampak so postal ...

Svet Foto: Kitajci "prebudili" tigra in vstopili v novo leto

14.02.2010

Brez čestitk in novoletne jelke, a z bogato obloženo mizo, z darili, zavitimi v rdečo barvo, in obkroženi z najbližjimi - to je novo leto po kitajsko. O praznovanju smo se pogovarjali s Huiqin Wang.

Stran 20 od 23
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov