Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

02.10.2024

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

Pred nedeljskim glasovanjem Lahko skrajno desni svobodnjaki prvič v zgodovini Avstrije postanejo zmagovalci volitev?

28.09.2024

"Kickl tukaj, Kickl tam, Kickl vsepovsod," je dejal vodja Avstrijske svobodnjaške stranke Herbert Kickl. Res se zdi, kot da so parlamentarne volitve referendum o njem. Je mogoče, da bo prvič v povojni zgodovini Avstrije najmočnejša prav skrajna desnica?

16.000 kilometrov v 440 dneh Bežal je pred psi in medvedi, spal na poljih, vmes pa gonil – in prikolesaril do Singapurja

23.09.2024

Gašper Šircelj se je nekaj ur po zagovoru diplome v Mariboru usedel na kolo. Smer: Singapur. Dobro leto je spal na poljih, bencinskih črpalkah in v templjih, spoznaval čudovite ljudi, v težkih trenutkih pa se bodril z besedami: "Tudi to bo minilo."

Intervju "Najagresivnejšo politiko proti velikim zverem imajo v severni Evropi, najstrpnejši so na jugu"

15.09.2024

V Evropi največ škode na domačih živalih povzroči volk, na drugem mestu je medved. Če upoštevamo število posameznikov vrste, pa največ škode povzroči rosomah, saj v Skandinaviji za uplenjene severne jelene izplačujejo visoke odškodnine, pravi Miha Krofel.

Protesti proti množičnemu turizmu "Težko je od turista, ki ima 14 dni dopusta na leto, pričakovati, da bo raje dal prostor domačinu"

06.08.2024

"Mnogi trdijo, da so turisti slabi, neodgovorni, nespoštljivi in tako naprej. Prepričan sem, da v osnovi ni tako. Sistem je tisti, ki nas vodi v to, da moramo tudi kot turisti preživeti," opozarja poznavalec turističnih tokov Emil Juvan.

Med grškimi in turškimi interesi Ciper je razdeljen že 50 let. Kaj je rešitev – združitev otoka, dve državi ali kaj tretjega?

14.07.2024

Pred 50 leti je grška vojaška hunta na Cipru izvedla državni udar in strmoglavila vlado takratnega predsednika republike. V odgovor je turška vojska zasedla severni del otoka. Ciper še danes ostaja razdeljen, rešitve pa ni na vidiku.

Panika vzhoda v četrtek ob 21.15 na TV SLO1 Petra Marc: Na vzhodu EU-ja se tudi civilno prebivalstvo pripravlja na morebitno rusko invazijo

12.06.2024

"Odnos prebivalcev Finske, Poljske in Litve do Rusije je praktično enak. Vsi omenjajo, da zgodovine nikoli ne bodo pozabili in da Rusijo dojemajo kot imperialistično silo," pravi novinarka Petra Marc, avtorica dokumentarnega filma Panika vzhoda.

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

10.06.2024

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

Slovenska vinska nogometna reprezentanca Ko da kapetan znak, vsi igralci vzkliknejo: "Na zdravje! Na zdravje! Na zdravje!"

19.05.2024

Slovenski vinarji v teh dneh skrbijo za vinograde, nekateri med njimi pa se bodo v kratkem odpravili na evropsko prvenstvo vinarjev, kjer je njihov cilj osvojiti peti naslov prvakov. "Imamo dobro ekipo, predvsem pa nas krasi ekipni duh," pravijo.

Kviz Kviz o Evropski uniji, 4. del: Simboli

31.05.2024

Pred volitvami v Evropski parlament smo za vas pripravili štiri kvize o Evropski uniji. V zadnjem, četrtem, preverjamo vaše znanje o simbolih Unije, kot so zastava, himna in uradni slogan. Ti slogani niso zapisani v pogodbah, a so ves čas v uporabi.

Kviz Kviz o Evropski uniji, 3. del: Nekdanji in zdajšnji voditelji

24.05.2024

Pred volitvami v Evropski parlament smo za vas pripravili štiri kvize o Evropski uniji. Pred vami je že tretji v nizu, v katerem vas tokrat sprašujemo o nekdanjih in zdajšnjih vodilnih predstavnikih te nadnacionalne skupnosti. Koliko jih poznate?

Odštevanje do volitev Kviz o Evropski uniji, 2. del: Delovanje Evropskega parlamenta

17.05.2024

Pred volitvami v Evropski parlament smo za vas pripravili štiri kvize o Evropski uniji. V drugem kvizu je pet vprašanj o delovanju Evropskega parlamenta, ki je edina neposredno izvoljena nadnacionalna skupščina na svetu.

Stran 1 od 23
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov