Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Intervju "Moje jadranje je veliko cenejše od povprečnega življenja v Sloveniji"

20.12.2019

"Nimam položnic, registracije avta, zavarovanja, nimam položnice za kurjavo pa tudi oblačila so drugačna. Pretežno sem bos ali v japonkah. To je vse, kar potrebujem," pravi slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki na jadrnici živi že od leta 2014.

Svet "Vroče" v letu 2019: vseprisotna Greta, ustavna obtožba Trumpa in ljudstvo na ulicah

27.12.2019

Leto 2019 se je začelo "zunajzemeljsko" ‒ sonda Nova obzorja je preletela najbolj oddaljeno nebesno telo, kar jih je človeštvo preučevalo, od Zemlje oddaljeno 6,4 milijarde kilometrov. A sledile so običajne "tuzemske" težave.

Kulinarika Pikantna fižolova solata

29.11.2019

Sestavine: 1 pločevinka belega fižola, 2 mladi čebulici, 2 paradižnika, 1 čili, 2 stroka česna, 3 žlice olja, 1 ščepec sladkorja, olivno olje, 2 žlici kisa, sol, poper.

Retro "Toliko, kot imamo vetrnih elektrarn, je tudi ljudi, ki spuščamo zmaje"

30.11.2019

"Ko ljudje v zraku vidijo brezpilotni letalnik, se umaknejo, ko vidijo zmaja, z nasmehom pomahajo v kamero na njem. Zmaj je nekaj otroškega, nostalgičnega, njegov dolg rep je vedno znova fascinanten," razlagata člana zmajskega društva.

Kviz Koliko (mislite, da) veste o učinkovitih ukrepih proti podnebnim spremembam?

10.12.2019

Če ljudje ne bomo sprejeli obsežnih sprememb v vseh vidikih življenja, se bo povprečna temperatura ozračja že leta 2030 zvišala za 1,5 stopinje Celzija, kar bo prineslo izjemne posledice za naša življenja.

Promet prihodnosti Za razdalje do 10 kilometrov na kolo, do 500 kilometrov na vlak

24.12.2019

Slovenci smo lani za osebno mobilnost porabili 16 odstotkov družinskega proračuna, kar je največ v Evropi. "Številke so šokantne, nekateri delajo tudi po tri dni v tednu za osebno mobilnost," opozarja Aljaž Plevnik.

Intervju "Nekateri že govorijo o latinskoameriški pomladi"

24.11.2019

"Opazovalci se bojijo, da bi v Boliviji lahko prišlo do državljanske vojne. Že nekaj časa se celo pojavljajo ideje, da bi se država morala ločiti na dva dela, staroselskega in nestaroselskega," pravi argentinski Slovenec Tone Mizerit, dolgoletni časnikar.

MMCpodrobno Podnebje smo spremenili. Zdaj moramo še sebe.

22.11.2019

"Ne verjamem, da bodo politiki kadar koli igrali glavno vlogo pri spremembi sistema. Mislim, da spremembe vedno uvaja neka avantgarda, ki pri svojem vztraja, ne glede na odpor in na začetku malo verjeten uspeh," je dejal Robert Hall.

Kanada Justin Trudeau – vzpon, padec in nova osvojitev vrha?

13.10.2019

Oslabljen zaradi dveh škandalov – korupcijskega in rasističnega –, se 47-letni Justin Trudeau podaja v boj za drugi mandat na čelu kanadske vlade.

Instagram Slovenec z ustvarjanjem filtrov zbral 2,5 milijona sledilcev

27.09.2019

"Ni nujno, da je število sledilcev kazalnik tega, kam spadaš v družbi, je le kazalnik uspeha na Instagramu. Če gre Luka Dončić čez Prešernov trg, bodo vsi vedeli, kdo je, če grem sam po isti poti, me bo morda prepoznal samo prijatelj iz Maribora."

Filipini Duterte z denarno nagrado odprl lov na izpuščene zapornike

20.09.2019

Potem ko so na Filipinih po pomoti izpustili iz zaporov 1.700 potencialno nevarnih obsojencev in je predsednik Rodrigo Duterte za vsakega ujetega napovedal nagrado milijon pesov, se je med ljudmi razmahnila prava iskalna mrzlica.

Pogrešani Ko se trpljenje, čakanje in iskanje nikoli ne končajo

22.09.2019

Največ pogrešanih ljudi na svetu je v Nigeriji, kjer je po desetletju spopadov na severu države neznana usoda kar 22.000 posameznikov. Po svetu so sledi izgubljene za več kot 145.000 ljudmi.

Stran 8 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov