Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Halo, Nova Zelandija! "Premierka je še ob večerih doma v trenirki v živo odgovarjala ljudem"

14.06.2020

"Novozelandska vlada je zelo lepo poskrbela za nas. Vsi, ki smo zaradi covida-19 izgubili najmanj 30 odstotkov dohodka, smo bili upravičeni do denarnega nadomestila 330 evrov na teden. Verjetno bom pomoč prejemala do konca avgusta," razlaga Lana Mihelčič.

Protesti v ZDA "Vsa pravila so odpovedala" – ko novinarje napadajo policija in protestniki

05.06.2020

"Še nikoli nisem videl česa takega," je dejal voditelj CNN-a, ko je televizija v živo prenašala aretacijo njegovih kolegov med protesti v Minneapolisu. Napadov na novinarje je bilo v zadnjih dneh v ZDA več kot 60.

Halo, Slovenija! "Singapur je covid-19 pričakal s polnimi skladišči mask, ventilatorjev in hrane"

09.05.2020

"Vsi ukrepi so bili podkrepljeni s strokovno razlago in na trenutke se je zdelo, da zdravstveni delavci vodijo državo," pravi Primorec Matej Rodela, ki živi v kanadski pokrajini Ontario. Kako pa "koronačase" preživljata Slovenca iz Singapurja in Ruande?

Halo, Slovenija! Slovenci iz Finske, Urugvaja in Tajske razlagajo: "Pri nas pa zdaj živimo tako ..."

07.05.2020

"Malo za šalo, Finci pravijo, da je njihov način življenja ta trenutek priljubljen po vsem svetu: izogibati se stikov z ljudmi, biti v razdalji do drugih, pozdravljajo se že tako bolj malo," razlaga Andreja Valtanen, Slovenka iz Lahtija.

Netopirji in novi koronavirus "Nobene osnove ni, da bi zaradi skrbi za zdravje preganjali netopirje"

26.04.2020

"V Evropi kljub intenzivnemu preučevanju v zadnjih desetletjih niso bili opaženi redni prenosi virusov med netopirji in drugimi živalmi ali celo ljudmi," opozarja strokovnjak za življenje netopirjev Primož Presetnik.

Trgovina z divjimi živalmi Meso za hrano, luske za zdravilstvo, kremplji za nakit – do kdaj še?

19.04.2020

Merjasci, kače, ribe, pavi, lisice, luskavci, ježevci, želve (in psi) – vrednost kitajske trgovine z divjimi živalmi je ocenjena na več kot 67 milijard evrov letno.

Ture avanture "Na Nizozemskem še ljudje pri 92 letih odgovarjajo v angleščini"

13.03.2020

"V Rotterdamu so šle stvari zaradi Evrovizije precej daleč, ne toliko glede cen hrane in pijače, ampak nočitev. Nekateri bodo oddajali hiše ali stanovanja in se za ta čas odselili nazaj k staršem. Slišala sem, da bodo zaslužili celo tisoč evrov na noč."

Evropa Revščina v Španiji: številke so "šokantne" in "alarmantne"

16.02.2020

"Videl sem barakarska naselja, v katerih so razmere slabše kot v begunskih taboriščih. Obstajajo kraji, za katere nihče ne bi niti pomislil, da so v Španiji." Tako je posebni odposlanec ZN-a za revščino opisal alarmantno revščino v Španiji.

Ture avanture Čokoladna vas pri Mariboru vznemirja brbončice čokoholikov po svetu

26.01.2020

Ob brskanju za slovenskimi zgodbami, ki so se znašle v tujih medijih, sem kar trikrat naletela na navdušenje Britancev nad Čokoladno vasjo ob reki Dravi. "V resnici ciljamo na ves svet," pravi Uroš Mlakar, ustanovitelj in lastnik te turistične novosti.

Retro "Nič nimam proti novim avtomobilom, a čar starega citroëna je udobje"

25.01.2020

"Stari avtomobili samo klimatske naprave nimajo, po udobju pa nikakor ne zaostajajo za sodobnimi vozili. Še danes sta citroëna CX in GS najudobnejša avtomobila, v katerih sem se kadar koli vozil," pravi Jure Arzenšek, ljubitelj starih citroënov.

Slovenka iz Sydneyja "Avstralci nimajo pojma o škodljivosti dima za zdravje"

09.01.2020

"V službi sem spraševala sodelavce, kako to, da so jedli pico na terasi, ko se je pred njimi valil dim. Dejali so, da niso astmatiki, da jih je malo bolelo grlo, da pa dim zanje ni nevaren," opisuje avstralsko navajenost na požare Špela Adamič.

Retro Ljudje v Tržiču pravijo: "Gremo k Tekcu gledat jaslice!"

28.12.2019

"Leta 1935 je moj stari oče prvič postavil jaslice, nato jih je naslednjih 45 let dopolnjeval. Do danes se je nabralo že nekaj čez sto figuric, vse so izrezljane iz lipovega lesa," je razložil Marjan Zupan, skrbnik Tekčevih jaslic v Tržiču.

Stran 7 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov