Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Infografika Na družbenih omrežjih vsak dan "visimo" skoraj dve uri in pol

15.09.2019

Če bodo družbena omrežja, kot so Facebook, YouTube, Instagram in Twitter, preživela še nekaj desetletij, si bomo v jeseni življenja lahko "čestitali", da smo zanje porabili več časa kot za pravo druženje in uživanje v hrani in pijači.

Okolje V Amazoniji vsako minuto izgine za nogometno igrišče deževnega gozda

11.08.2019

Pod oblastjo brazilskega predsednika Jaira Bolsonara vsako minuto izgine za nogometno igrišče veliko območje amazonskega deževnega gozda. Bolsonara, ki je imel do zdaj vzdevek Trump iz tropov, se je zato prijel še eden – Kapitan Motorka.

Bližnji vzhod Rojeva se futuristično mesto Neom – ponos "Savdske Arabije 2.0"

31.07.2019

Leteči taksiji, roboti kot gospodinjske pomočnice, pesek, ki se sveti v temi, umetna luna, ki vzide vsak večer ... in varnostne kamere na vsakem koraku. To bo Neom, savdska futuristična mestna država, zgrajena za 500 milijard ameriških dolarjev.

Bližnji vzhod Hormuška ožina - strateška pot, ki lahko Iran in ZDA pahne v spopad

19.06.2019

Skozi Hormuško ožino v povprečju vsak dan potuje 17,4 milijona 159-litrskih sodčkov nafte, kar je petina vsega dnevnega prometa s tem energentom. Ni presenetljivo, da se je na tej strateški trgovski poti že večkrat iskrilo.

Po Almini poti Zala in Johannes spakirala knjige Alme Karlin - in odšla po njenih stopinjah

14.06.2019

Ena največjih Slovenk, Alma Karlin, se je na osemletno pot okoli sveta odpravila leta 1919 in postala prva svetovna popotnica. Njena zgodba je tako navdušila Celjanko Zalo Bojović, da je pripravila kovčke in začela dogodivščino Project Alma.

Družabno Ime: Kristjan Podgornik. Poklic: privabljanje zvezdnikov v Slovenijo.

31.05.2019

Na večerji s Josejem Carrerasom, na ogledu Bleda z Johnom Malkovichem, telefonski klepet z Mariem Balotellijem, "krotenje" oboževalk Buraka Özcivita. Skrb za to, da se zvezdniki v Sloveniji dobro počutijo, je posel Kristjana Podgornika.

Evropa Sylvi Listhaug - "ogenj in bes" norveške desnice

28.05.2019

"Kadite, pijte in jejte, kolikor vam je volja." Izjavo si lasti norveška ministrica za javno zdravstvo Sylvi Listhaug, ki pri 41 letih vodi že četrti ministrski resor, seznam njenih spornih izjav pa je še daljši.

Evrovizija Kviz: Nič ali 12 točk? Koliko (mislite, da) veste o Evroviziji?

10.05.2019

Katera država je največkrat zmagala na Pesmi Evrovizije? Katera je najboljša slovenska uvrstitev? Kdo ima vzdevek "gospod Evrovizija"? Te podatke kot evrovizijski navdušenci zagotovo poznate. Zdaj pa zagrizite v nove evrovizijske orehe!

Azija z Oceanijo Tajski kralj - najbogatejši monarh, ki ga je prepovedano obrekovati in žaliti

08.05.2019

Prizori iz Tajske v preteklih dneh: podrejena kraljica leži pri kraljevih nogah, podaniki v žgočem soncu nosijo kralja po sedemkilometrski poti na nosilnici, samookronanje s sedemkilogramsko krono. In nato kraljeva prisega, da bo vladal v korist Tajcev.

Družabno Ta pa ni lovska! Slovenci odlični v oponašanju jelenjega rukanja

19.04.2019

Ko smo prejeli obvestilo, da je pod okriljem sejma lovstva in ribištva v Gornji Radgoni potekalo državno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja, smo o tem morali izvedeti kaj več.

Evropa "Julian Assange kot Robin Hood - mit, ki pa ni dosegel prav veliko"

17.04.2019

"Kar koli si o primeru Juliana Assangea mislimo politično, pri njegovi aretaciji ni bilo kršitve mednarodnega prava, pa tudi azila, pravno gledano, nikoli ni bilo. Šlo je za tehnično zlorabo imunitete," ocenjuje profesor mednarodnega prava Jure Vidmar.

Evropske volitve Infografika: Kdo, zakaj, za koliko ... v Evropskem parlamentu

19.05.2019

Ste vedeli, da imajo vsi evropski poslanci enako plačo, ki trenutno znaša 6.824,85 evra? Da je ob 24 uradnih jezikih mogočih 552 jezikovnih kombinacij prevodov? Da je bila udeležba na evropskih volitvah leta 2014 le 42,5-odstotna?

Stran 9 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov