Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

ZDA 2020 Povolilna interna vojna med demokrati - stranka kljub Bidnovi zmagi razklana

16.11.2020

Glasovi za Joeja Bidna še niso bili dobro prešteti, šampanjec ob vnovični osvojitvi Bele hiše še ni bil postavljen na led, ko sta med demokrati že izbruhnila čisto prava vojna in medsebojno obtoževanje.

ZDA 2020 Prva ženska na čelu zmagovalne demokratske predsedniške kampanje

10.11.2020

Jen O'Malley Dillon je tista, ki je Joeja Bidna popeljala do zmage. Vsaj posredno. Je namreč vodja njegove kampanje in prva ženska, ki je vodila zmagovalno demokratsko predsedniško kandidaturo.

ZDA 2020 Jill Biden – prva prva dama v 231 letih, ki bo obdržala svojo službo

09.11.2020

Dr. Jill Biden. Profesorica Jill Biden. Nova prva dama ZDA se v Belo hišo vrača po štirih letih, a bo prva, ki ne bo začasno postavila svoje kariere na stran, ampak namerava še naprej predavati.

ZDA 2020 Kamala Harris - še nobena ženska v ZDA tako visoko

07.11.2020

Kamala Devi Harris piše zgodovino – kot podpredsedniška kandidatka Joeja Bidna bo z zmago postala prva ženska na podpredsedniškem stolčku, obenem pa še prva Afroameričanka in prva Američanka azijskega rodu na tem mestu.

Kulinarika "Kot da bi na rakavega bolnika prilepil obliž" - zakaj koronavirus ubija restavracije?

06.11.2020

Že nekaj časa se opozarja, da bo pandemija covida-19 imela usodne posledice za gostinstvo in restavracije. Celo nekatere najboljše restavracije po svetu so že razobesile belo zastavo. Pri nas se je zaprl priljubljeni veganski bistro Kucha.

Reportaža Na Švedskem v času pandemije: kako država ubira povsem svojo pot

24.10.2020

Ni mask, ni panike? Tako nekako, zelo pavšalno, bi lahko označili švedski pristop do pandemije covida-19, a je vseeno malce bolj zapleteno. Na Švedskem smo preverjali, kako se prebivalstvo spopada z virusom in kakšen odnos ima do vladne strategije.

Intervju "Zelo očitno je, da se Švedska izrablja kot figura v političnih igricah"

21.10.2020

"Švedska je bila, na neki način, vedno črna ovca Evrope. Vedno smo izstopali. Tako, da smo te pozicije, v kateri smo zdaj, v bistvu že vajeni," pravi novinar Emanuel Karlsten o položaju, v katerem se je znašla država zaradi svoje pandemične strategije.

Kanada Smrt Joyce Echaquan izpostavila kanadski rasizem do staroselcev

10.10.2020

Kanada običajno velja za vzorno demokracijo in liberalnejšo sosedo ZDA. A ko gre za odnos do staroselcev, imajo tudi Kanadčani dolgo zgodovino grehov, ki še zdaleč niso zgolj stvar preteklosti.

Klavže 28 Pravljični penzion v Baški grapi z opremo z odpadov

08.10.2020

"Sanjal sem o Hollywoodu, oskarjih, baftah … In zdaj največje uspehe doživljam kot lastnik prenovljene kmečke hiše v Sloveniji. Kako se življenje obrne," tuhta Steffan Boje, ko zre v svojo posest v Baški grapi, daleč od Hollywooda, daleč od vsega, zares.

ZDA Vrhovno sodišče na prelomnici ali kaj je v resnici volja ameriškega ljudstva?

04.10.2020

Ko je po smrti Ruth Bader Ginsburg prejšnji mesec Donald Trump skoraj v hipu za novo vrhovno sodnico predlagal konservativno Amy Coney Barrett, je vodilne demokrate zagrabila panika, da sta vse bolj ogrožena tako Obamacare kot pravica do splava.

V oblakih, na 2275 metrih Messnerjev gorski muzej, vkopan v goro in del gore hkrati

30.09.2020

Gondola se naglo dvigne, nad travnike, nad jaso, kjer v popoldanski svetlobi mirno postavata srnjačka, nato pa še višje, nad vrhove smrek, ki jih je pobelil prvi letošnji sneg.

ICE Zloglasna agencija za priseljevanje, ki pa je s polno paro delovala tudi pod Obamo

28.09.2020

Ko je ta mesec prišlo na dan, da naj bi v enem od centrov za pridržanje prebežnikov v ZDA na tam pridržanih ženskah organi izvajali histerektomije, so početje nekateri primerjali z nacistično Nemčijo.

Stran 18 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov