Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Niko Hari

Intervju Zmelkoow: pompozno se bodo poslovili za vsak primer, nato pa igrali naprej

20.01.2023

Primorska ležernost, humor in družbena kritika. Zmelkoow s svojo glasbo navdušujejo staro in mlado že tri desetletja, a kljub dolgi kilometrini ostajajo dejavni. Svežemu albumu 10/10 sledita velika koncerta v Ljubljani in Mariboru.

Glasba Ko srce bije v ritmu rokenrola: največji koncerti vseh časov

15.01.2023

Decibeli, zaradi katerih se tresejo tla, prepoteno občinstvo, ki diha kot eno, in glasbeniki, ki življenjsko energijo črpajo iz huronskih aplavzov. Koncerti so najčistejša oblika uživanja glasbe, za številne poživilo, brez katerega življenje nima smisla.

Glasba Od "kralja rocka" do Tine Turner: največje uspešnice, ki so pravzaprav priredbe

06.01.2023

Nekatere skladbe svoj trenutek slave doživijo komaj takrat, ko jih v svojem slogu priredijo drugi glasbeniki. Včasih izvirne izvedbe izzvenijo zaradi priljubljenosti priredb, spet druge zaradi njih znova oživijo.

Reportaža Zadnji božični spektakel Magnifica in "kompanije"

26.12.2022

Magnifico je že pred dobrim mesecem napovedal, da bo njegov letošnji božični koncert zadnji, zato je poskrbel, da si ga bodo oboževalci dobro zapomnili. Občinstvo je dobri dve uri uživalo v 32 skladbah, a je dvorano zapustilo z željo po še več.

Kiss Glasbeni doping: je vnaprej posneta pomoč dovoljena v rokenrolu?

18.11.2022

Rockovske legende Kiss se v zadnjem času otepajo kritik na račun njihovih koncertov. Številni glasbeniki jim očitajo uporabo spremljevalnih zvočnih posnetkov, ki zasedbi olajšajo delo med koncertom.

Pankrti v Hali Tivoli 45 let državnih ljubimcev, anarhistov, pankrtov in ludistov

22.10.2022

Kolikokrat bo še potrebna zgodovinska lekcija, da pank ni mrtev in verjetno nikoli ne bo? Po skoraj pol stoletja od nastanka so Pankrti zlahka razprodali legendarno Halo Tivoli in z eminenco regionalnega rocka in panka občinstvo spravili v delirij.

Za vedno punk Hladno Pivo: "Slovenija, hvala, da ste tako blizu Hrvaški"

09.10.2022

Kljub manjši skupni količini las na glavah kakor na bradah hrvaška peterka po 35 letih še vedno zveni mladostno. V razprodanem Kinu Šiška so ljubitelji "šank punk" glasbe morda še zadnjič prišli na svoj račun. Žgali so namreč Hladno pivo.

Joker Out Karneval v Križankah: Novi val slovenskega rocka je tu

10.09.2022

Deževno popoldne je pred koncertom skupine Joker Out dajalo lažni občutek turobnosti. Dveurna ekstaza množice je poskrbela, da je bila streha v Križankah odveč. V peklenskem vzdušju bi namreč kaplje izparele, še preden bi jim uspelo namočiti oboževalce.

Reportaža Odbojkarska evforija med navijači se stopnjuje: "Mi smo na Poljskem že rezervirali hotele"

31.08.2022

Odbojkarji, ki nas na svetovnem prvenstvu razveseljujejo z odlično igro, so znova poskrbeli za navijaško evforijo. Odlično vzdušje v dvorani in pred njo je tekmo z Nemci (3:0) odločilo že pred začetnim udarcem. "Ne dvomimo o uspehu naših," so jasni.

Judas Priest Reportaža: "Ljubljana, hvala, da varujete heavy metal"

13.07.2022

Vožnja z mestnim avtobusom v smeri Stožic je dala vedeti, da bo večer obarvan s težjimi zvoki. Majice z logotipi številnih težkometalnih skupin so okupirale liniji 20 in 13. Odeti v črnino so potniki romali na spektakel skupine Judas Priest.

Festivali Ali sklep tolminskega občinskega sveta pomeni konec nekaterih soških festivalov po letu 2023?

09.07.2022

Na seji tolminskega občinskega sveta prejšnji teden so odločili, da se iz festivalnega prostora izvzame sotočje med Tolminko in Sočo. Štirim festivalom v Tolminu ta sklep vzame prizorišča dnevnega dogajanja, festivalu Sajeta pa celotno festivalno območje.

Glasba Postpandemski Haiku Garden: surovi, neposredni in nič več zasanjani

30.06.2022

Terasa nad Metelkovo ulico ob desetih zvečer. Takrat zibelka slovenske alternative zaživi v polnem sijaju. Popolnejšega ambienta si za pogovor o albumu Loose Contacts / Tense Present s fanti skupine Haiku Garden ne da zamisliti.

Stran 3 od 4
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov