Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Kako trd je zob?

17.12.2023

Ste se morda spraševali, kaj je najtrši del človeškega telesa? Ne, ne, to niso kosti. To so, ne boste verjeli, naši zobje! Sestavljeni so iz snovi, ki se imenuje sklenina in to je najtrša snov, ki jo najdemo v človeškem telesu.

Rastline Navadni kopitnik - okrogli srčki v gozdu

05.01.2024

Navadni kopitnik je razširjen po vsej Sloveniji. Našli ga bomo v listnatih, mešanih in iglastih gozdovih. Dobro uspeva na vlažnih in apnenčastih tleh. Lahko ga najdemo tudi kot okrasno rastlino. Gre pa za strupeno rastlino, zato se je ne dotikamo.

Rastline Jagodičnica, izrastke imaš!

04.12.2023

Jagodičnica je posebno sadje okrogle oblike in uspeva v toplem podnebju (ob morju) tudi pri nas. Sadeži dozorijo jeseni, lupina pa ima posebne izrastke, kot bi imela bodice. Je zelo zdrav sadež, res pa je, da pri nas ni tako znan.

Scena Kako se natakne kondom? To in še več izveste v Muzeju spolno prenosljivih okužb

01.12.2023

Kako se natakne kondom? Kako se lotiti varne spolnosti? Vse to izveste na zelo atraktiven način v stilu nočnega klubu v Muzeju spolno prenosljivih okužb, ki želi poučiti predvsem mlade. Odprt je od 30. novembra do 12. decembra.

Zakaj? Zato! Zakaj krompir ni običajna zelenjava?

03.12.2023

Krompir spada med jedi, ki nas precej nasitijo. Podobno kot žita, med katere spadajo na primer riž, proso, ajda, pira in druga žita. Kako pa je s krompirjem? Spada med zelenjavo ali ne? Oziroma spada med posebno zelenjavo – kakšna pa je to?

Moje telo Hrana za možgane

01.12.2023

Naši možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko hrane, saj za svoje zahtevne naloge potrebujejo veliko energije. Znano je, da določena hrana spodbuja njihovo delovanje.

Zanimivosti Na portalu RTV Živ žav bo vsak dan do božiča iz okraska pokukalo ... presenečenje!

01.12.2023

Praznični in čarobni december je za otroke še posebej magičen, saj je prepleten s tremi dobrimi možmi in željami. Na portalu in aplikaciji RTV Živ žav pa jih bomo vsak dan do božiča razveselili s prav posebnim in razburljivim presenečenjem. Pripravljeni?

Rastline Kaj je to tundra?

30.11.2023

Tundra je brezdrevesna pokrajina, pokrita z mahovi in lišaji ter nizkim rastlinjem. Zaradi mrzlega podnebja so tla v tundri globoko zamrznjena skozi vse leto, tudi več kot sto metrov v globino. Tundre seveda mi v Sloveniji nimamo.

Živali Aksolotl – ne, zagotovo ga še niste videli!

02.12.2023

Žival z zelo nenavadnim imenom – aksolotl in s še bolj nenavadnim videzom je dvoživka. Priljubljena je postala predvsem zaradi zanimivega videza, saj je videti kot vedno smejoča se riba. Zato aksolotla mnogi kupijo za svoj akvarij.

Zakaj? Zato! Zakaj se živali selijo?

29.11.2023

Ne selijo se le ptice, temveč se to dogaja tudi drugim živalim. Na nekem območju gozda na primer, lahko prične primanjkovati hrane ali pa gozd posekajo, skrčijo. V tem primeru se morajo živali znajti same. Preselijo se na novo območje.

Zakaj? Zato! Zakaj mačka lovi miši?

15.12.2023

Mačke spadajo med divje zveri in njihova narava jim govori, da si morajo same priskrbeti hrano. Po naravi jo torej znajo uloviti in verjeli ali ne, miške jim zelo teknejo, saj obožujejo meso. A mačke, ki jih imamo doma in jedo brikete, so precej lene.

Čist novo Berideli! je na Knjižnem sejmu potekal že drugič

27.11.2023

V petek, 24. novembra, je na Slovenskem knjižnem sejmu potekal zaključni dogodek projekta Berideli!, ki vzpodbuja bralno kulturo in ustvarjalnost osnovnošolcev in osnovnošolk. Projekt je pod okriljem založbe Beletrina letos potekal že drugič.

Stran 19 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov