Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Kdo je Veronika Deseniška, o kateri prepeva tudi Raiven?

31.01.2024

Veronika Deseniška je zgodovinska osebnost, o kateri prepeva tudi letošnja predstavnica Slovenije za pesem Evrovizije, pevka Raiven. Poglejmo torej, kdo je bila Veronika Deseniška.

Rastline Rabarbara, pogosteje bi lahko bila na krožniku

13.01.2024

Rabarbara je zelenjava, ki se razraste v precej velik grm. V kulinariki se uporablja steblo, ki je zelo sočno. Iz rabarbare pa se lahko skuha tudi sladek kompot in sladice. Zelenjava je zelo zdrava, saj vsebuje ogromno vitaminov in hranljivih snovi.

Moje telo Kaj je barvna slepota?

02.01.2024

Barvna slepota ali strokovno daltonizem pomeni težave pri zaznavanju določenih barv. Barvno slepi ljudje večinoma ne vidijo sveta brez barv, kot bi si morda kdo mislil. Največkrat gre za težave pri zaznavanju, na primer rdeče in zelene barve.

Rastline Bodika – zimzeleni grm

01.01.2024

Navadna bodika je vedno zeleno drevo z bodičastimi listi. Plodovi so majhne okrogle in rdeče jagode, ki na prvi pogled spominjajo na rdeči ribez. Ti plodovi niso užitni, saj gre za okrasno rastlino. Grm številni posadijo na vrtu kot okrasno ograjo.

Zakaj? Zato! Zakaj sploh praznujemo novo leto?

31.12.2023

31. december je uradno zadnji dan v določenem koledarskem letu. Ste kdaj razmišljali, zakaj je tako? Odgovor se skriva predvsem v družbenem dogovoru. Skoraj povsod po svetu namreč uporabljamo gregorijanski koledar, ki vsebuje 12 mesecev.

Živali Alpski kozorog

30.12.2023

Kozorogov življenjski prostor so odprti skalnati predeli nad gozdno mejo. Živi višje kot gams. Pozimi se zaradi pomanjkanja hrane spusti tudi do gozdov. Najbolj je prepoznaven po svojih mogočnih rogovih. Imata jih oba, tako samec kot samička.

Moje telo Aloja pomaga telesu pri več stvareh

29.12.2023

Aloja je rastlina, ki ima v svojih listih posebno zdravilen gel. Je prozoren in pomaga kot nekakšno naravno razkužilo ter lajša mnogo tegob. Nepogrešljiv je pri sončnih opeklinah, pikih žuželk, zelo navlaži kožo in jo nahrani, da je sveža in čvrsta.

Zakaj? Zato! Zakaj so v vesolju črne luknje?

01.02.2024

Črna luknja je v astrofiziki območje prostora-časa, v katerem je gravitacijska sila tolikšna, da ne more nič, niti svetloba. Znanstvenikom se zdi ta pojav dobesedno neverjeten in najbolj skrivnosten.

Scena Užitek smučanja na Krvavcu: Nova sedežnica Zvoh ogrevana in hitra!

10.01.2024

Ljubitelji smučanja na našem najvišjem smučišču so se konec decembra 2023 lahko razveselili vožnje z ogrevano šestsedežnico Zvoh, ki jih je na najvišji vrh pripeljala v dobrih štirih minutah.

Živali Ste že slišali za hermelin?

31.01.2024

Hermelin je sesalec, ki je na prvi pogled podoben kuni. Njegov trup je dolg, vitek in gibčen. Noge so kratke, gobček je razmeroma kratek, uhlji pa dokaj veliki. Na stopalih je poleti manj dlake kot pozimi.

Rastline Grenivka, grenka si!

28.12.2023

Grenivka spada v skupino agrumov, med katere prištevamo tudi pomarančo, limono, kumkvat, mandarino, limeto in pomelo. Znana je po tem, da je nekoliko grenkega okusa, po čemer je grenivka tudi dobila ime.

Aktualno Družinski dogodek: Prvi Dobre volje Fest v Dobrepolje

28.12.2023

Zadnji petek in sobota v letu 2023 sta rezervirana za prvi Dobre volje Fest, ki bo v Dobrepolje! Gre za družinski glasbeni dogodek z obilico različnih glasbenikov. Dogajanje bo postavljeno v ogrevan šotor in bo potekalo v kraju Predstruge.

Stran 17 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov