Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Smo kaj trmasti? Kaj to pomeni?

25.08.2024

Trma je osebnostna lastnost, ki se prične kazati že zelo zgodaj v otroški dobi. Lahko gre le za začasno trmo, ko nečesa ne želimo, lahko pa gre za pravo trmarjenje, kjer morajo vedno in povsod biti stvari takšne, kot smo si jih zamislili mi.

Rastline Blitva, jed, ki je ne pogrevamo!

24.08.2024

Blitva je zelenjava, ki jo lahko gojimo na domačem vrtu. Najpogosteje jo uživamo zraven krompirja in morskih jedi, lahko pa jo kombiniramo tudi z drugimi jedmi. Surova se uživa redko, ker je nekoliko grenka. Ko jo skuhamo, je več ne pogrevamo. Zakaj?

Zakaj? Zato! Zakaj lahko poleti zbolimo za morsko boleznijo?

23.08.2024

Lahko se zgodi, da nam med vožnjo z ladjico ali jadrnico postane zelo slabo. To pa zaradi tega, ker je gibanje na jadrnici ali manjšem čolnu zelo "valovito", saj čutimo vsak morski val. Plovilo se nagiba levo in desno, naše ravnotežje pa je zato moteno.

Moje telo Kako se soočiti s pogrešanjem prijateljev in sošolcev?

01.08.2024

Poletne počitnice so za večino najstnikov izjemno zanimivo in čudovito obdobje, za marsikoga, ki obožuje dnevno rutino in predvsem sošolce, pa je lahko obdobje počitnic tudi precej tesnobno. Poglejmo, kako se soočiti s pogrešanjem sošolcev in prijateljev.

Rastline Smilj, rastlina za lepo kožo

20.08.2024

Smilj je grmovnica, ki zraste do pol metra visoko in jo mnogi zamešajo za plevel. Raste v sredozemlju (nam najbližje na Hrvaškem) in je izredno trdoživa rastlina, saj nikoli ne ovene. Znana je po tem, da iz nje izdelujejo kreme, ki našo kožo zelo neguje.

Zakaj? Zato! Zakaj se mavrica pojavi včasih po dežju in nato hitro izgine?

19.08.2024

Mavrica nastane, ko dežuje in hkrati sije sonce. Če dež hitro preneha ali se oblaki premaknejo, tako da sončni žarki ne osvetljujejo več kapljic vode, mavrica izgine. Včasih se to zgodi zelo hitro, zato lahko mavrica traja le nekaj minut.

Moje telo Ko zboliš zaradi klime

17.08.2024

Poleti, sploh, ko se pojavi vročinski val, nismo preveč veseli, če nam je doma ali v stanovanju na morju neznosno vroče. Takrat z veseljem nastavimo klimatsko napravo na nižjo temperaturo, kot je zunaj.

Rastline Zelena paprika

16.08.2024

Zelena paprika ima značilen okus, ki je nekoliko bolj grenek in manj sladek v primerjavi z rdečo, rumeno ali oranžno papriko. Kljub temu je redno na naših jedilnikih, saj je zelo okusna in se lepo kombinira z drugo zelenjavo, vsemi žiti, mesom in ribami.

Zakaj? Zato! Zakaj moramo poleti po asfaltu (cestah) hoditi obuti?

15.08.2024

Poletje je čas, ko si lahko privoščimo, da hodimo pogosteje bosi. A pozor: kamnine, skale, ceste, torej asfalt in tudi pesek ob plaži, se zaradi visokih temperatur zelo segrejejo. To pomeni, da se brez obuval na teh površinah lahko zelo opečemo.

Živali Velika plamenka ali navadna plamenka

14.08.2024

Gre za zelo strupeno ribo, ki je v Jadranskem morju ni, temveč je le v globinah večjih oceanov. Ima strupene bodice, s katerimi se brani pred sovražniki. Za človeka ni neverna, le če pridemo v stik z njo, nas znajo njene bodice zelo zbosti.

Čist novo Pomagate pri vrtnarskih delih ali delih na kmetiji?

31.07.2024

Poletne počitnice so kot nalašč za to, da lahko pomagamo pri vrtnarskih delih in delih na kmetiji. Pomagamo lahko pri prijateljih, sorodnikih ali drugje, če le imamo to željo in se dogovorimo za pomoč. Če seveda nimate velikega vrta ali kmetije kar doma.

Rastline Marakuja ali pasijonka

12.08.2024

Marakuja je tropski sadež, ki je, ko dozori, rumene ali temno vijoličaste barve. V notranjosti je veliko majhnih semen. Sadež lahko pojemo samostojno, sok pa ima zelo močan okus in se dodaja k različnim napitkom in zdravim koktajlom ter smutijem.

Stran 11 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov