Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj nastane orkan?

04.09.2024

Orkan, ki mu pravimo tudi tropski ciklon ali tajfun je zelo močan in velik nevihtni sistem, ki nastane nad toplimi tropskimi oceani. Gre za izjemno močan in sunkovit veter, ki razburka morje, kar povzroči poplave in lahko tudi podre stavbe in drevesa.

Živali Mačje pasme: bombajka

03.09.2024

Bombajka zgleda kot majhen črni panter. Zelo rada ima tiploto, zato bo gotovo zaspala na radiatorju ali kakšni peči, oziroma kjer koli, kjer je toplo. Tudi pod odejo se z veseljem skrije in tam dremucka.

Moje telo Kaj je to mumps?

02.09.2024

Mumps je virusna nalezljiva bolezen, ki jo povzroča mumps virus. Bolezen prizadene predvsem žleze slinavke, ki se nahajajo med ušesi in čeljustjo.

Rastline Navadna buča

01.09.2024

Navadna buča je okrogle oblike in jo kmetovalci pretežno gojijo za prehrano domačih svinj, lahko pa jih uživamo seveda tudi mi. Gojimo jih tudi z namenom pridobivanja bučnega olja, ki nastane s stiskanjem bučnih semen.

Zakaj? Zato! Zakaj je zelje zdravo?

31.08.2024

Zelje je izjemno zdrava zelenjava in ga lahko uživamo surovega, toplotno obdelanega ali fermentiranega (kislo zelje). Je izjemen vir vitaminov in vlaknin, ki pripomorejo k našemu zdravju.

Živali Škorpijon, strup imaš v repu!

30.08.2024

Škorpijoni so strah in trepet zaradi svojih klešč in repa, v katerem imajo strupno žlezo, skozi katero priteče strup, ki ga vbrizgajo v svoj plen ali potencialno grožnjo. In ja, z njim lahko pičijo tudi nas, če se ga dotaknemo in se počuti ogroženega.

Čist novo Zakaj so grafiti včasih kot lepa umetnost, včasih pa kot odraz vandalizma?

04.08.2024

Grafiti so oblika vizualne umetnosti, ki vključuje risanje, slikanje ali pisanje na javne ali zasebne površine, kot so stene, zgradbe, vlaki, mostovi in druga infrastruktura. Ustvarjajo se s posebnimi spreji. Na določenih mestih so dovoljeni, sicer pa ne.

Zakaj? Zato! Zakaj je nekaterim zelo všeč rep glasba?

03.08.2024

Repanje je slog izvajanja, ki se uporablja v hiphop glasbi. Izvirno se zvrst glasbe imenuje "rap", v slovenščini pa uporabljamo oba izraza: rep in rap.

Čist novo Še en nov slovenski film: Elvis Škorc – genialni štor

02.08.2024

Mladinski film Elvis Škorc – genialni štor je nastal po motivih istoimenske knjige avtorice Janje Vidmar. Govori o dečku Elvisu, ki se znajde na razpotju zaradi ločitve staršev. Poleg tega ne manjka prigod s sošolci in posebej prikupno punco.

Moje telo Jjjjjjjaaaaazzzzzz pa jecccccljaaaaam!

29.08.2024

Pri jecljanju gre za ponavljanje zvokov, zlogov ali besed. Jecljanje je pogostejše v otroštvu in se pogosto začne med 2. in 5. letom starosti. Pogosto je to prehodno in mine samo od sebe, včasih pa je potrebna pomoč specialista za govor - logopeda.

Rastline Ste že slišali za sadež josta?

28.08.2024

Josta je precej nov in nepoznan sadež. Gre za križanca med kosmuljo in črnim ribezom. Tudi na pogled je zelo podoben črnemu ribezu.

Moje telo Smo kaj trmasti? Kaj to pomeni?

25.08.2024

Trma je osebnostna lastnost, ki se prične kazati že zelo zgodaj v otroški dobi. Lahko gre le za začasno trmo, ko nečesa ne želimo, lahko pa gre za pravo trmarjenje, kjer morajo vedno in povsod biti stvari takšne, kot smo si jih zamislili mi.

Stran 5 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov