Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Termiti, pojeste lahko celo leseno hišo!

27.06.2024

Termiti so žuželke, zelo podobne mravljam in so znani po tem, da se hranijo z lesom. V le nekaj dneh lahko pojedo ogromne količine lesa, tudi kakšne lesene hiše se lotijo. So rumene oziroma svetlo rjave barve, pravijo jim tudi "bele mravlje".

Zakaj? Zato! Zakaj balon lahko poleti v zrak?

24.06.2024

V lepem poletnem vremenu velikokrat vidimo, da so na nebu baloni, s katerimi mnogi poletijo na izlet in opazujejo pokrajino. Se morda sprašujete, kako je sploh mogoče, da balon lahko poleti?

Čist novo Prvi poletni dan

21.06.2024

Prvi poletni dan je sončev obrat in je najdaljši dan leta na severni polobli.

Živali Bogomolka, skriješ se med liste!

23.06.2024

Bogomolke so največkrat zelene ali rjave in so morda na prvi pogled nekoliko podobne kobilicam. Pri obeh gre za žuželke, le da pripadata različnim redom in imata nekatere pomembne razlike.

Moje telo Okužba s tetanusom

22.06.2024

Okužba s tetanusom se pojavi, ko bakterija, ki ga povzroča, vstopi v telo skozi rano ali poškodbo. Bakterija je običajno v zemlji, prahu, pesku, živalskem iztrebku in podobno. Dobimo jo lahko tudi, če se zbodemo s kovinskim predmetom.

Rastline Akacija ali trnovo drevo

21.06.2024

Akacija je drevo, ki ima na vejah posebne trne, ki nas lahko močno opikajo. Po tem je dobila tudi svoje drugo ime - trnovo drevo. Zanimivo pri tem drevesu je, da se beli cvetovi lahko jedo in veljajo za pravo specialiteto.

Zakaj? Zato! Zakaj čips ne spada med zdravo prehrano?

20.06.2024

Čips je prigrizek, ki vsebuje veliko soli in maščob, medtem ko mu je odvzeta voda. Čeprav gre za zelenjavo (krompir), ki je glavna sestavina krompirja, so velike količine soli in maščob, tiste, ki na telo ne vplivajo dobro.

Živali Kit glavač, ogromen si!

19.06.2024

Kit glavač je največji med zobatimi kiti, saj lahko odrasli samci dosežejo dolžino tudi več kot 20 metrov in težo do 57 ton. To je ogromno. Za primerjavo: kot kakšna izmed večjih ladij. Samice so običajno nekoliko manjše, dosežejo dolžino do 12 metrov.

Moje telo Kaj pomeni, če imamo temen urin?

18.06.2024

Naš urin je odpadna tekočina, ki jo telo izloči pri presnovi hrane in pijače. Če je zdrav, se to ugotovi s pomočjo laboratorijskih preiskav. Na pogled pa naj bi bil bledo rumene barve. Če ni, lahko takoj posumimo, da nekaj ni popolnoma v redu.

Rastline Njivsko grabljišče, vijoličen cvet na travniku!

17.06.2024

Njivsko grabljišče je zelo pogosta rastlina travnikov in jo v precejšnji meri najdemo tudi v Sloveniji. Rastlino lahko skupaj s korenino posušimo in iz nje skuhamo zdravilen čaj. Tudi čebele in ostali opraševalci jo obožujejo.

Čist novo Štiri najboljše šole odpotovale na izlet v Švico

13.06.2024

S tekmovalci štirih najboljših šol in navijači zmagovalcev so se ustvarjalci oddaje Male sive celice in mentorji teh šol, odpravili v Švico v CERN - največji laboratorij za fiziko delcev na svetu.

Rastline Bela detelja na vsakem travniku si!

25.06.2024

Belo deteljo obožujejo zajčki in druge živali. Veljala naj bi za zelo krmno rastlino, saj vsebuje veliko hranljivih snovi. Prepoznamo jo po okroglem belem cvetu in listu, ki je po navadi sestavljen iz treh majhnih okroglastih listov.

Stran 12 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov