Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Slive, sveže ali suhe, katere so bolj sladke?

31.07.2024

Slive so okroglo koščičasto sadje modre barve. Nekatere sorte so pa lahko tudi drugačne barve, na primer rumene. Iz sliv lahko pripravimo marmelade in jih vključimo v različne sladice. Plodovi rastejo na drevesu in dozorijo sredi poletja ali jeseni.

Zakaj? Zato! Zakaj je skok v vodo lahko zelo nevaren?

30.07.2024

Poletje je čas, ko obiščemo morje, bazene, reke in jezera, v katerih seveda plavamo. In skačemo! A pozor: previdnost naj nikoli ne počivaj, saj je skok v vodo lahko velikokrat precej nevaren. Vedno je potrebno vedeti, kakšna je globina!

Živali Pajki sparasidi

29.07.2024

Sparasidi so pajki, ki imajo zelo dolge in tanke noge. Na vsaki strani oprsja imajo štiri, torej skupno osem nog. V tej družini je znanih več kot 200 vrst, ki živijo predvsem v tropskih gozdovih. V Sloveniji jih še niso opazili.

Narava Lubenica, si kot sladoled, kar topiš se v ustih!

20.07.2024

Lubenica je gotovo sadje poletja, saj je izjemno osvežilna. Ko ugriznemo vanjo, se v naših ustih kar stopi. Sploh, če jo imamo v hladilniku, je tako osvežilna, da se z njo zelo odžejamo.

Čist novo Film Igrišča ne damo prihaja septembra v kino

17.07.2024

Še pred prihodom filma pa ste mladi vabljeni k snemanju videospota reperja Nipke. Snemanje je predvideno med 1. in 4. avgustom na sedmih slovenskih igriščih. Vabljeni ste, da jih obiščete in tako sodelujete v naslovni pesmi filma Igrišča ne damo.

Čist novo Film Bučko pet dni snemajo tudi v Posavju

18.07.2024

Bučko je film o desetletni Alisi, ki zaradi skrivnostnega izginotja staršev za pomoč zaprosi skupino mladih detektivov. Iskanje staršev pa se močno zaplete zaradi Alisinega avtističnega brata Milana.

Rastline Gozdni slezenovec ali malva za hladen čaj

27.07.2024

Gozdni slezenovec pomaga proti vnetju žrela in gornjih dihal. Pomaga tudi pri draženju ter miri kašelj, ki je posledica razdraženega žrela. Pomaga pa tudi pri želodčno-črevesnih vnetjih.

Zakaj? Zato! Zakaj so vročinski valovi sestavni del poletja?

26.07.2024

Za nekajtedenska obdobja brez dežja in z visokimi temperaturami pravimo, da so vročinski valovi. To pomeni, da so visoke temperature prisotne čez dan, pa tudi ponoči ni ravno "mrzlo". Vročinski valovi so za naše podnebje značilni za mesec julij in avgust.

Živali Katere živali uporabljajo eholokacijo?

25.07.2024

Eholokacija je sposobnost, da živali zaznavajo okolico z oddajanjem zvočnih valov in poslušanjem odbojev (lahko rečemo tudi odmevov) teh valov. Tako se te živali med seboj tudi sporazumevajo in med seboj določijo, kje so.

Moje telo Kaj pa, če zbolimo za malarijo?

24.07.2024

Malarija je zelo resna bolezen, ki jo prenašajo okužene samice komarjev. Značilna je za tropske kraje, kjer so temperature nekoliko višje vse leto.

Rastline Kaktus z rdečimi bodicami

23.07.2024

Svetloba, temperatura in hranilne snovi lahko vplivajo na barvo bodic pri kaktusih. Močna sončna svetloba lahko včasih povzroči, da bodice postanejo rdeče ali vijolične kot zaščitni mehanizem proti UV- sevanju.

Zakaj? Zato! Zakaj so kumarice popolna zelenjava za poletje?

22.07.2024

Kumarice so zelenjava, ki vsebuje zelo visok delež vode (kar okrog 95%). Že ob ugrizu čutimo, kako se odžejamo, zato so izjemno dobrodošle v toplih poletnih mesecih, ko je priporočljivo uživati veliko svežega sadja in zelenjave.

Stran 8 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov