Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Scena Mladi, ustvarjanje in konci sveta – teorija in praksa

21.08.2024

S predstavitvijo konkretnih praks so na okrogli mizi z naslovom Mladi, ustvarjanje in konci sveta – teorija in praksa, pozornost namenili več vprašanjem. Beseda je tekla o pogojih za delo z mladimi, kakor tudi o naravi dela pedagogov in mladih.

Skit TV V javnem sektorju premalo kuharjev

21.08.2024

V Sloveniji bi potrebovali več kot 1700 kuharjev. Mnogi odhajajo zaradi težkega dela v kuhinji in precej težkih delovnih pogojev. Mladi, ki prihajajo velikokrat zdržijo le teden ali dva.

Moje telo Kako pride do okužbe s salmonelo?

23.08.2024

Okužba s salmonelo (salmoneloza) se običajno zgodi, ko zaužijemo hrano ali vodo, ki je okužena z bakterijami iz rodu Salmonella.Največkrat pride do okužbe v poletnih mesecih, ko uživamo hrano, ki vsbeuje surova jajca ali surovo meso.

Zakaj? Zato! Zakaj in kako nastane cunami?

22.08.2024

Cunami je velik in uničujoč morski val, ki ga običajno sproži podvodni potres, vulkanski izbruh, podmorski plaz ali udar meteoritov. Naredi lahko zelo velike škode, saj cunami lahko podira tudi stolpnice, ruva drevesa in poplavlja cela mesta.

Narava Kako še nezrelim zelenim paradižnikom pomagati, da dozorijo?

21.08.2024

Paradižnik je rastlina, ki potrebuje ogromno sonca in precej visoke temperature. Velikokrat se zato zgodi, da jeseni na rastlini ostanejo še nezreli plodovi paradižnika. Kako jim pomagati, da postanejo rdeči in s tem zreli?

Aktualno Pripovedovanje zgodb ob japonski metodi na festivalu Kamišibaj v Piranu

19.08.2024

Pripovedovanje zgodb s podobami ali ob podobah poznajo vse kulture. Otroci si s to metodo, da zraven slišane zgodbe, vidijo tudi risbe, zgodbo bolje predstavljajo in si jo zapomnijo. Festival Kamišibaj je zato izredno priljubljen.

Popkultura Cene Prevc in Panč: "Na začetku sem bil glede stand-upa kot kavč komentator"

19.08.2024

"Za stand-up bi lahko rekli, da je svojevrstna psihoterapija, saj je veliko humorja na račun različnih predelanih travm, ki osvobajajo s smehom," je pred začetkom 17. Panča razložil organizator Andrej Težak - Tešky.

Čist novo Kako deluje klimatska naprava?

19.08.2024

Poleti pogosto slišimo: "Joj, kako je vroče. A nimate klime?" Tukaj seveda mislimo na hlajenje zraka v prostoru. Lahko pa govorimo tudi o tem, da klimatska naprava segreva notranje prostore.

Čist novo Kako preživeti prosti čas?

18.08.2024

Počitnice so obdobje, ko se lahko nekoliko bolj posvetimo sebi in dejavnostim, ki nam bogatijo dušo. Ljudje smo si med seboj različni, zato je pomembno, da najdemo tisto, kar nas osrečuje in pri čemer se počutimo dobro. Za vas imamo nekaj predlogov.

Moje telo Kaj je dehidracija telesa?

17.08.2024

Dehidracija je stanje, ki nastane, ko telo izgubi več tekočine, kot je vnosimo. To pomeni, da telo nima dovolj vode za normalno delovanje, kar lahko privede do različnih zdravstvenih težav. To se pogosto zgodi poleti, lahko pa tudi v drugih letnih časih.

Zakaj? Zato! Zakaj je danes praznik?

15.08.2024

15. avgust je v Sloveniji Marijino vnebovzetje, ki je eden od največjih katoliških praznikov. Praznuje se v spomin na dogodek, ko je bila po verovanju Marija, Jezusova mati, z dušo in telesom vzeta v nebesa. Po tem je praznik tudi dobil svoje ime.

Moje telo Ko zaide voda v uho

14.08.2024

Med plavanjem nam lahko uide voda v uho, kar je včasih pospremljeno tudi z bolečinami. Včasih to traja le nekaj minut ali ur, voda pa v ušesu lahko ostane tudi dlje časa. Kako si pomagati in jo odstraniti iz ušesa?

Stran 3 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov