Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj sploh moramo hoditi v šolo?

02.09.2024

Danes je prvi šolski dan in gotovo ste se ob kakšnem dnevu, ko se je bilo potrebno zjutraj zgodaj vstati, vprašali, zakaj je sploh potrebno hoditi v šolo.

Zakaj? Zato! Zakaj obstaja bela in rumena polenta?

01.09.2024

Najpogosteje uživamo polento, ki je rumene barve. Obstaja pa tudi bela polenta. Ker polento pridobivamo iz koruze, je torej odgovor jasen: obstajata rumena in bela koruza. In posledično zaradi tega rumena in bela polenta.

Narava Ali je vesolje res neskončno?

16.09.2024

Vprašanje, ali je vesolje neskončno, je eno izmed najzahtevnejših in najbolj zanimivih vprašanj v sodobni kozmologiji in fiziki. Na to vprašanje še nimamo dokončnega odgovora, vendar obstajata dve glavni teoriji, ki vam ju bomo predstavili. 

Narava Ali lahko pojemo semena v lubenici?

30.08.2024

Lubenica je gotovo sadež poletja. Kako pa je s temnimi semeni, ki jih najdemo v sveži lubenici? Jih zgrizete in pojeste ali odstranite?

Scena "Teoretičen matematik si sam postavi mlaj za 40 let. No, to je Panč komedija, ne pa fore na odru!"

22.08.2024

Uroš Kuzman je tako postregel z anekdoto ob svojem svežem 40. rojstnem dnevu: "Ja, pa hišo sem obnavljal. Zdaj poznam razliko med majstrom in mojstrom in njihovim predračunom, plus, minus!"

Zakaj? Zato! Zakaj je sorta zelja, ki mu pravimo "rdeče zelje" v bistvu vijoličaste barve?

29.08.2024

Pravimo mu rdeče zelje, a ko ga malce podrobneje pogledamo, ugotovimo, da je v bistvu vijoličaste barve. Zakaj mu torej ne rečemo vijoličasto zelje?

Zemljepis Zakaj je na Novi Zelandiji zima, ko je v Sloveniji poletje?

28.08.2024

Ko je pri nas poletje, je na Novi Zelandiji zima in obratno. Ste kdaj razmišljali, zakaj je tako?

Moje telo Zakaj nas koža srbi po piku komarjev?

27.08.2024

Ah, ti komarji! Ste se že kdaj zbudili in vas je koža pošteno srbela? Srbenje po piku komarjev je namreč posledica reakcije našega imunskega sistema na snovi, ki jih komar vbrizga v kožo med pikanjem.

Moje telo Kako sevanje mobilnih telefonov škoduje našemu zdravju?

26.08.2024

Mobilni telefoni oddajajo radiofrekvenčno sevanje (RF), ki je oblika elektromagnetnega sevanja. Gre za nizkoenergijsko sevanje, ki se uporablja za prenos informacij prek radijskih valov. Kako pa to vpliva na naše zdravje?

Šport Značilnosti športnega navijanja in navijaški bonton

25.08.2024

Navijaški bonton je skupek pravil obnašanja, ki jih morajo upoštevati navijači na športnih prireditvah, da zagotovijo varno, spoštljivo in prijetno izkušnjo za vse udeležence.

Čist novo Pred šolo: kako postati bolj organizirana oseba?

24.08.2024

Šola je pred vrati, kmalu bo na vrsti kup šolskih in obšolskih obveznosti in z njo rutina ter urniki, ki bodo precej drugačni od dnevov med počitnicami. Kako torej biti dobro organiziran, da ne bo prihajalo do nepotrebnega stresa?

Scena Mladi, ustvarjanje in konci sveta – teorija in praksa

21.08.2024

S predstavitvijo konkretnih praks so na okrogli mizi z naslovom Mladi, ustvarjanje in konci sveta – teorija in praksa, pozornost namenili več vprašanjem. Beseda je tekla o pogojih za delo z mladimi, kakor tudi o naravi dela pedagogov in mladih.

Stran 7 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov