Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Sorte paradižnika: češnjev paradižnik

24.05.2024

Češnjev paradižnik je sorta paradižnika, ki je izjemno priljubljena. Gre namreč za plodove, ki so kot majhne kroglice, zaradi česar je ta paradižnik zelo dobrodošel pri prenašanju.

Zakaj? Zato! Zakaj je bučno olje zdravo?

23.05.2024

Bučno olje je v Sloveniji zelo poznano, saj ga največkrat uporabljamo kot preliv za zeleno ali kakšno drugo solato. Prepoznamo ga po svoji temni rjavozeleni barvi, saj so tudi bučna semena, iz katerih pridobivamo to olje, takšne barve.

Živali Trot - čebelji samec brez žela!

22.05.2024

Trot imenujemo čebeljega samca, ki je v veliko stvareh drugačen od čebele. Najpomembnejša razlika je v tem, da nima žela, kar pomeni, da nas ne more pičiti. Je tudi nekoliko večji od čebele in ga prepoznamo po zelo velikih očeh. Tudi hrani se ne sam.

Scena Na EYE Brežice pričakujejo okrog 200 mladih iz vse Evrope

21.05.2024

V Brežicah bo od 23. do 26. maja potekal prvi evropski mladinski dogodek v Sloveniji. Pričakujejo več kot 200 mladih iz cele Evrope. Lokalni, nacionalni in evropski odločevalci pa jim bodo prisluhnili pri njihovi viziji Evrope prihodnosti.

Moje telo Vnetje mehurja

21.05.2024

Lahko se zgodi, da včasih dobimo vnetje mehurja. Najpogosteje je to zaradi bakterijske okužbe, vzrok je pa lahko tudi kaj drugega (na primer slaba higiena, zadrževanje urina, slab imunski sistem telesa in podobno).

Scena OSNOVE IN KAM PO INFORMACIJE: Evropske volitve 2024 s spremljajočimi tremi referendumi

20.05.2024

Na portalu MMC poskušamo našim bralcem in predvsem volilcem, torej vsem osebam, ki so dopolnili vsaj 18 let zelo objektivno in iz obeh zornih kotov (privržencem za, kakor tudi proti) predstaviti volilno kampanjo ob evropskih volitvah 2024 in referendumih.

Aktualno Klemen Markovčič: "Prav odrešujoče je, kakšne modre rešitve nam lahko pokažejo živali"

20.05.2024

Svetovni dan čebel po zaslugi Slovenije že sedmo leto praznujemo 20. maja. Prav tako sedem let pa poteka tudi projekt na Prvem programu Radia Slovenija: v okviru oddaje Lahko noč, otroci boste ves teden lahko prisluhnili pravljicam iz zbirke Čebelica.

Rastline Katere so medovite rastline?

20.05.2024

Medovite rastline so tiste rastline, ki proizvajajo nektar oziroma cvetni prah, ki ga nabirajo čebele in druge opraševalke. Ime so dobile ravno po tem, ker iz tega cvetnega prahu, ki ga imajo načeloma veliko, lahko nastaja med.

Zakaj? Zato! Zakaj je kuhan krompir bolj zdrav od ocvrtega?

19.05.2024

Če ste ljubitelji ocvrtega krompirja ali pomfrija, kot mu radi rečemo, vas moramo razočatati: žal je to najbolj nezdrava priprava sicer zelo zdravega krompirja. Zakaj je tako? Zakaj je takšna razlika med krompirjem kuhanim v vodi in ocvrtim v olju?

Živali Ste že slišali za šakala?

18.05.2024

Šakal je srednje velik predstavnik družine psov. Na prvi pogled mu je tudi podoben, gobec pa ima zelo podoben lisičjemu.

Moje telo Šparglji in njihov vonj v urinu

17.05.2024

Šparglji so značilni za pomlad, pa tudi poletje, še najbolj pa so značilni po tem, da po tem, ko jih pojemo in gremo lulat, lahko zavonjamo zelo poseben vonj. Mnogi se tega ustrašijo, zato vam naj razkrijemo, čemu pride do njega.

Rastline Zvezdasti jasmin, zelo lepo dišiš!

16.05.2024

Zvezdasti jasmin je trajnica, kar pomeni, da pozimi ne propade in cveti vsako leto. Je plezalna rastlina, ki izvira iz Kitajske in Japonske, a je razširjena tudi v drugih delih sveta, seveda tudi pri nas.

Stran 1 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov