Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Čist novo Ste za obisk 17. Festivala znanosti in umetnosti Hokus Pokus?

15.10.2024

Značilnost festivala je interdisciplinarnost, saj učenci z umetniškim izražanjem raziskujejo osnovne znanstvene pojme in principe. Festival je za vse obiskovalce brezplačen in bo potekal v četrtek, 17. in v petek 18. oktobra.

Scena Sta Moška pamet in La La Lajf predstavi, ki ju ne smemo jemati preveč resno?

11.10.2024

V tem tednu smo obiskali dve celovečerni stand-up komediji, in sicer Moška pamet in La La Lajf! V prvi so "pametovali", kot že sam naslov pove, sami moški, in sicer štirje, v drugi ni bilo "nič boljše", le da je bila številka prepolovljena.

Duševno zdravje Stiske iz omaric: "Pogovor o duševnem zdravju bi moral biti del šolskega kurikuluma!"

09.10.2024

90 anonimnih zgodb o stiskah, ki v obliki šolskih omaric stojijo na Trgu republike, so delili otroci, mladi, strokovni delavci, psihologi in terapevti. Cilj projekta je javnost opozoriti o pomenu duševnega zdravja mladih in alarmu za pogovor o njih.

Aktualno Zverinice - dokumentarna serija za otroke s 50 deli

07.10.2024

V koprodukciji Prvega programa Radia Slovenija in Radia France nastajajo Zverinice, ki bodo vsebovale 50 delov. Predvajane bodo v letu 2025. Prvi del z naslovom Morski konjiček smo premierno lahko slišali na letošnjem Avdiofestivalu v Cukrarni.

Zakaj? Zato! Zakaj učitelji zahajajo v šolske zbornice in kaj se tam pogovarjajo?

13.10.2024

Učitelji pred začetkom vsake šolske ure obiščejo zbornico. Prav tako pa gredo v njo, takoj po končani šolski uri. Ste se kdaj spraševali zakaj in kaj se v zbornici pravzaprav dogaja?

Poklici Kakšna je naloga radiologa?

12.10.2024

Radiolog je zdravnik, specializiran za diagnostiko in zdravljenje bolezni in poškodb s pomočjo medicinskih slikovnih tehnik. To pomeni, da znajo iz rentgenskega posnetka, ki prikazujejo kosti v našem telsu prebrati in pregledati, kaj se s kostmi dogaja.

Narava Okusni orjaški dežniki (goba marela)

11.10.2024

Klobuk orjaškega dežnika je lahko zelo velik, premera do 30 cm ali več. V mladosti je klobuk jajčaste oblike, kasneje se razširi v širok klobuk, ki spominja na dežnik, po čemer je ta posebna goba tudi dobila ime.

Šport Bi trenirali karate?

10.10.2024

Karate je borilna veščina japonskega izvora, ki je zasnovana kot metoda samoobrambe, discipline in telesnega ter duševnega razvoja. Če se odločite za treniranje karateja, je potrebna velika vztrajnost, saj se tehnik naučite postopoma v večih letih.

Čist novo Kakšna je naloga Evrospke komisije?

05.10.2024

Evropska komisija je ena od ključnih institucij Evropske unije (EU), njena glavna naloga pa je, da deluje kot izvršilni organ EU in zastopa interese celotne unije, ne posameznih držav članic.

Scena Anja Mugerli: "V Plagiatu se ukvarjam z ženskimi liki, ki doživijo vsaka svojo izgubo!"

04.10.2024

"V eni izmed zgodb je še posebej opisan odnos med študentko in profesorico. Verjamem, da bo bralcem zanimivo, saj morda ta odnos vedno razumemo, da mora biti izjemno uraden. Tukaj v tej zgodbi pa je nekoliko drugače," pravi pisateljica Anja Mugerli.

Zemljepis Koliko jezikov je v državah članicah Evropske Unije?

14.10.2024

Evropska unija (EU) ima trenutno 27 držav članic. Te države sodelujejo na različnih področjih, kot so gospodarsko, politično in pravno sodelovanje. Koliko od teh držav pa uporablja svoj nacionalni jezik kot uradni jezik države?

Zakaj? Zato! Zakaj je kislo zelje tako zdravo?

08.10.2024

Kislo zelje vsebuje velike količine vitamina C, ki je pomemben za imunski sistem, proizvodnjo kolagena in deluje kot antioksidant. Z uživanjem kislega zelja lahko zmanjšamo tveganje za pomanjkanje vitamina C. Gre za fermentirano (kisano) jed.

Stran 1 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov