Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj je igranje bobnov precej zahtevno?

07.10.2024

Igranje bobnov zahteva usklajevanje, ritem in dinamiko, kar prispeva k ustvarjanju osnovnega ritma v glasbi. Poznamo sicer več različnih vrst bobnov, ki se uporabljajo za različne stile glasbe.

Čist novo Film Tartinijev ključ prihaja v kinematografe

06.10.2024

Tartinijev ključ je napeta detektivska pustolovščina, v kateri se trije najstniki po napačno prejetem SMS sporočilu podajo na iskanje zaklada. Film je posnet po romanu Romana Kukoviča, režiral pa ga je Vinci Vogue Anžlovar. V kina prihaja še v tem mesecu.

Zakaj? Zato! Zakaj so jabolka zdrava?

14.10.2024

Jabolka so sadje, ki je v Sloveniji zelo priljubljeno, pa tudi skozi zgodovino smo jih vedno imeli, saj imamo za njihovo rast zelo ustrezno podnebje. Je sadež, ki ga lahko vzamemo s seboj na izlet. Jabolka so sočna, zelo zdrava in hranljiva.

Živali Pasje pasme: Šicu

13.10.2024

Šicu ali Shih tzu je zelo priljubljena pasma psov. Je živahen, pozoren, vesel, simpatičen in igriv pes. Hrepeni po človeški bližini in si želi z lastnikom preživeti vsak trenutek dneva. Ima nekoliko daljšo dlako, zato ga lahko tudi poljubno "frizirate".

Scena Luka Flegar: Prstne blazinice potrebujejo nekaj časa, da se privadijo na strune!

03.10.2024

Mentor glasbenih delavnic igranja kitare, Luka Flegar, je spregovoril o začetnih tegobah, s katerimi se srečujejo mladi glasbeniki, ki želijo igrati kitaro. Spregovoril je o motivaciji pri rednih vajah in kako napredovati pri samem igranju.

Zakaj? Zato! Zakaj so nevihtni oblaki nekaj posebnega?

10.10.2024

Če je svetlo in torej ni noč in se vreme pripravlja na nevihto, lahko opazujemo oblake, ki so resnično nekaj posebnega. To velja seveda takrat, ko nevihtni obalki niso povsem enotni in temni, ampak se med seboj razlikujejo in vidimo tudi sončno svetlobo.

Živali Mačje pasme: balijka

09.10.2024

Balijka je nekoliko podobna siamski mački, vendar je njena dlaka dolga in na repu še posebej grmičasta. Obraz je nekoliko trikotne oblike.

Moje telo Striženje nohtov

08.10.2024

Naši nohti, tako na nogah kot na rokah, neprestano rastejo, zato jih je potrebno občasno, v razmiku nekaj dni ali tednov, ustrezno skrajšati in za njih tudi sicer lepo skrbeti in jih pravilno negovati.

Rastline Užitne gobe: Gabrov dedek

15.10.2024

Barve klobuka so od kostanjevo rjave do oker, klobuk pa v sušnem vremenu rad razpoka. Trosovnica je pri mladih gobah svetla, kasneje pa postane temnejše sive barve. Ta goba je na prvi pogled nekoliko podobna najbolj znani gobi pri nas - jurčku.

Rastline Navadni slez ali ajbiš

07.10.2024

Zdravilne lastnosti te rastline imajo listi, cvetovi in korenine. Čaj iz te rastline pomaga mladim mamicam, ki še dojijo, pomaga pa tudi pri kašlju in težavah z dihali.

Zakaj? Zato! Zakaj je pečena koruza jeseni tako priljubljena?

06.10.2024

Jesen je čas, ko dozori tudi koruza. Pri otrocih in mladih je gotovo najbolj priljubljena jed iz koruze pokovka (kokice) in pa pečena koruza na žaru ali še bolje kar na ognju, pri čemer koruzo pripnemo na dolgo palico in spečemo.

Živali Bolha, ti nadloga v dlaki hišnih ljubljenčkov!

05.10.2024

Bolha je majhna žuželka brez kril, ki se hrani z živalsko krvjo, predvsem pasjo in mačjo, pa tudi človeško, kadar je to le mogoče. zelo bogosto se naselijo v dlako muc ali psov. To najpogosteje opazimo, če se naši ljubljenčki zelo praskajo.

Stran 2 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov