Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Kakšna bolezen so opičje koze?

14.09.2024

V zadnjem času lahko beremo, da so se primeri opičjih koz pojavili tudi čisto blizu nas. Za kakšno bolezen smo gre? Kako se okužimo in kako se pozdravimo?

Moje telo Kako doseči večjo samodisciplino v šoli in doma?

12.09.2024

S pričetkom šolskega leta se srečamo s tem, da je potrebno v naš vsakdan uvesti določeno rutino, ki nam pomaga pri opravljanju nalog v šoli, kakor tudi doma. Kako torej doseči večjo samodisiplino?

Čist novo Kako je možno, da ljudje sploh lahko zgradimo nebotičnike in visoke stavbe?

11.09.2024

Zelo visoke stavbe, ki lahko imajo več kot 100 nadstropij, nam vedno vzamejo dih. Se strinjate? Že res, da je razgled iz višjih nadstropij prava poslastica in nekaj posebnega, ampak, a ste se že kdaj vprašali, kako je sploh možno, da lahko stojijo.

Poklici Naloga kustusa v muzejih

10.09.2024

Naloga kustosa v muzeju je zelo široka in ključna za delovanje institucije, saj skrbi za zbirke, raziskave, razstave in izobraževanje obiskovalcev. Kustus je tista oseba, ki pozna določeno razstavo in nas v muzeju popelje skozi goro informacij.

Narava Ali ose spdajo med žuželke, ki oprašujejo?

09.09.2024

Če kdaj vidite oso, ji nikar ne storite nič hudega in ji samo pomagajte, da odleti stran, ko se želi lotiti vaše hrane, še posebej kakšne slaščice ali sladoleda. Ose namreč, pdoobno kot čebele in čmrlji, tudi znajo opraševati.

Prvič Projekt Prvič dvojno nominiran na festivalu Prix Europa v Berlinu

27.08.2024

Projekt Prvič, ki smo ga podrobneje predstavljali tudi na portalu Skit, je na festivalu Prix Europa dvojno nominiran: za najboljši digitalni projekt in za najboljši TV-dokumentarec!

Zakaj? Zato! Zakaj je pomembno, da ločujemo odpadke?

08.09.2024

Ločevanje odpadkov je zelo pomembno, saj tako iz že uporabljenih surovin, lahko nastajajo nove. Pomembno je torej, da recikliramo steklo, papir, plastiko, elektronske naprave in biološke odpadke (ostanke hrane in lupine).

Narava Kje živijo glive?

07.09.2024

Glive živijo skoraj povsod na Zemlji in lahko uspevajo v zelo različnih okoljih, saj gre za izjemno prilagodljive organizme.

Zakaj? Zato! Zakaj feferoni in čiliji pečejo

06.09.2024

Feferoni in čiliji pečejo zaradi spojine, ki se imenuje kapsaicin. Gre za naravno kemično snov, ki je prisotna v različnih vrstah pekoče paprike.

Narava Kaj je to vetrolom?

04.09.2024

Vetrolom je naravni pojav, pri katerem močan veter povzroči, da se drevesa zrušijo ali polomijo. Velikokrat se to zgodi ob kakšnih hudih nevihtah ali tornadih. Tudi zelo velika drevesa lahko veter s koreninami vred izruvajo iz zemlje.

Scena Mladi doživljajo vse več nasilja, predvsem in tudi na spletu

23.08.2024

Spletnega nasilja med mladimi je po raziskavi, izvedeni letos na Safe.si več, v primerjavi z letom 2018. Več nasilja so deležna dekleta in več ga je med mlajšimi najstniki.

Zemljepis Katera je najvišja stavba na svetu?

03.09.2024

Kaj menite, kako visoka je najvišja stavba na svetu in kje se nahaja?

Stran 6 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov