Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Scena Šterkijada - film o jadralcu Juretu Šterku iz oči njegove družine

05.01.2024

Janez Škof je v filmu Šterkijada zaigral izjemno strastnega slovenskega jadralca Jureta Šterka, ki je z majhno jadrnico obšel svet. Ta izjemno drzen podvig je po resnični zgodbi v filmu upodobil njegov sin Igor Šterk.

Rastline Zvonček, obožuješ vlažna tla

10.02.2024

Zvonček je svoje ime dobil po obliki cveta, ki je podoben seveda zvoncu. Gre za rastlino, ki je simbol pomladi, saj zraste ob koncu zime in pričetku pomladi.

Zemljepis Koliko časovnih pasov poznamo na planetu Zemlja?

08.01.2024

Kot vam je verjetno znano, vsi kraji na planetu Zemlja nimajo hkrati istega časa. Ko je pri nas v Sloveniji ura na primer 12.00, je na Japonskem 20.00. To pa zato, ker na vzhodu sonce vzide prej kot pri nas. Kako pa je s časom drugod?

Berem in pišem Prebrane celice: Kako otroci po svetu praznujejo praznike

07.01.2024

Navade in kulture v različnih delih sveta so zelo raznolike in za nas v Sloveniji morda celo nenavadne. V Indiji se na primer kopajo v sveti reki Ganges, ko slavijo zmago bogov nad demoni. Knjiga sicer na 35 straneh ponuja še veliko različnih praznovanj.

Zakaj? Zato! Zakaj so školjke hitro pokvarljiva jed?

08.01.2024

Glede na življenjsko okolje školjk, ki je priobalni pas ob večjih mestih, so tam pogosto kanalizacijski izpusti in industrija. Zato so v školjkah lahko prisotne tudi zdravju nevarne snovi, kot so kemikalije. Sploh surove znajo biti izjemno nevarne.

Rastline Kostanj, zelo si zdrav in poseben!

09.01.2024

Kostanjevo drevo je precej mogočno, saj lahko zraste do 35 metrov visoko. Seveda je to drevo najbolj znano po plodovih, ki jih spečemo ali skuhamo. Jemo jih lahko samostojno ali iz njih pripravimo različne sladice ali kostanjev pire.

Čist novo Otroški poročevalec in Jurij Zrnec

12.02.2024

Bi se tudi vi želeli preizkusiti kot novinar, ki znani osebi postavlja vprašanja, vse to pa posname čisto prava kamera? No, takšna želja se je uresničila Davidu, ki je za znanega slovenskega igralca jurija Zrneca pripravil nekaj zanimivih vprašanj.

Moje telo Vnetje oči

14.01.2024

Do vnetja oči lahko pride zaradi različnih vzrokov. Prepoznamo ga po bolečih očeh, ki nas lahko močno pečejo, se solzijo, v njih ali ob njih se lahko nabira gnoj. Oči ne moremo odpreti in občutljive so na svetlobo. Zaradi tega nas lahko boli tudi glava.

Zakaj? Zato! Zakaj je lipov čaj zdrav?

09.02.2024

Lipo poznamo kot mogočno drevo. Njeni cvetovi pa se potrgajo, posušijo in iz njih si lahko skuhamo zelo okusen čaj.

Moje telo Kaj je disleksija?

07.02.2024

Kdor ima disleksijo je bister, vendar ima v primerjavi s sošolci in ostalimi vrstniki bistveno več težav na področju usvajanja branja, pisanja in pravopisa. Lahko bi rekli, da dislektiku črke in številke "plešejo" pred očmi.

Scena To morate videti: Fehtarji so se na Schatzi Partiju na oder pripeljali kar s sanmi

29.12.2023

Na Gospodarskem razstavišču je bil letos pravi božični spektakel, ki je ponujal obilico božičnih pesmi s strani skupine Fehtarji. Pridružili so se jim tudi mnogi glasbeni gostje. Vzdušje je bilo zelo divje in praznično.

Narava Kje najprej vstopijo v novo leto?

31.12.2023

Zaradi vrtenja Zemlje okrog svoje osi povsod na Zemlji ni ura enaka. Kot že samo ime "vzhod" pove, tam Sonce vzhaja najprej. To tudi pomeni, da se tam dan začne najprej. Kdo torej najprej vstopi v novo leto?

Stran 16 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov