Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Odmevi

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Potrošnikom pohaja sapa in vse bolj posegajo v prihranke

11.12.2022

Američani se pri potrošnji še naprej ne ustavljajo. To je načeloma dober podatek za delniške trge, a kaj, ko vse bolj posegajo v svoje prihranke, poleg tega je vse več nakupov s kreditnimi karticami. Potencialna nevarnost, ki bi lahko vplivala na borze!

Borzni komentar Wall Street naredil korak nazaj, nafta na enoletnem dnu

07.12.2022

Po visoki jesenski rasti je na finančnih trgih ta teden spet opaziti preplah. K temu je pripomogel tudi Jamie Dimon (JPMorgan), ki svari, da bo visoka inflacija v ZDA povzročila recesijo.

Borzni komentar Fed z umirjanjem retorike prinesel predbožično darilo – kmalu debate o deflaciji?

04.12.2022

Trg dela v ZDA ostaja robusten, a vendarle je nekaj znakov, da se inflacija umirja in predvsem da Fed ne bo več agresiven. Tako vsaj upajo vlagatelji, zato ne čudi nadaljnja rast delniških indeksov.

Borzni komentar Trgi podcenjujejo tveganje nadaljnjih agresivnejših dvigov obresti

30.11.2022

Protesti na Kitajskem so negativno odmevali tudi na zahodnih delniških parketih, ki so jeseni močno okrevali, a je treba biti pripravljen na nove padce in morda na ponovitev scenarija pred dvema desetletjema.

Borzni komentar Veseli december, nato pa - streznitev?

27.11.2022

Dow Jones je zadnji teden nadaljeval rast, v le mesecu in pol je njegova vrednost poskočila za 20 odstotkov, kar je odlična popotnica pred decembrom, tradicionalno najboljšim mesecem na Wall Streetu.

100 najbogatejših Presenečenj letos ni; kriptomilijonarji so, a se bolj skrivajo

24.11.2022

Kljub precejšnjim pocenitvam na delniških trgih je stoterica najbogatejših Slovencev premoženje povečala za povprečno 15 odstotkov. Na vrhu ostajata Iza in Samo Login, med športniki je Goran Dragić za zdaj še pred Lukom Dončićem.

Borzni komentar Dow Jones na lokalnem vrhu, nafta in bitcoin na dnu

23.11.2022

Vlagatelji si bodo letošnje leto zapomnili po najmočnejši rasti obrestnih mer v zadnjih 40 letih, vprašanje pa je, kako dolgo bodo morali še potrpeti, preden bo sledil "Fed pivot", kar je verjetno ključni pogoj za zagon bikovskega trenda.

Borzni komentar Opozorila, da je verjetno medved bikom nastavil past

20.11.2022

Niti dva meseca nista minila, odkar so delniški indeksi padli na večletno dno, pa se je na nekatere trge že vrnil bikovski trend. Je to le lažni signal, kot jih je bilo ob krizah v preteklosti že precej? Dosje FTX: Še pri Enronu so bili zanje vajenci!

Nogomet Zvok vuvuzele odmeval tudi na Kolodvorski

18.11.2022

Kar velja za igralce in sodnike, velja tudi za TV-reporterje: svetovno prvenstvo v nogometu je poseben dogodek, ki zahteva posebno pripravo. A tudi tiste z največ kilometrine včasih kaj preseneti, na primer šokantna zmaga Nemcev nad Brazilci leta 2014.

Borzni komentar Inflacija v ZDA se počasi umirja, z njo pa slabi tudi dolar

16.11.2022

Nov spodbuden podatek o umirjanju ameriške inflacije je v torek pomagal k pozitivnemu dnevu na delniških trgih, odmevale so tudi optimistične napovedi največjega ameriškega trgovca Walmart. Frankfurtski delniški trg je v 6 tednih poskočil za 20 odstotkov.

Rokomet Po odlični predstavi želje segajo vse do Pariza 2024

15.11.2022

V slogu gesla EP-ja 2022 so se Slovenke postavile zoper rokometno institucijo, reprezentanco Norveške, na koncu pa niso mogle skriti solz: "Verjetno je bila to ena in edina priložnost v karieri," je bila zlomljena Ana Gros.

SP v nogometu Nogomet podoben kot skoki: vsi vedo vse, odgovornost je zato večja

16.11.2022

Čeprav za komentatorja ni lepšega, kot spremljati tekmo z veliko goli in kakšnim spektakularnim volejem a la Maxi Rodriguez na SP-ju 2006, pa je lahko tudi tekma 0:0 tako vznemirljiva, da moraš brzdati evforijo.

Stran 18 od 109
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov