Odnos lastnika podjetja ne preseneča več zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO
Odnos lastnika podjetja ne preseneča več zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO

Mariborski podžupan Janez Ujčič je dejal, da so ogorčeni nad ravnanjem Unuka, ki je večkrat obljubil, da se bo sestanka, na katerem so mu želeli predlagati rešitev socialnih težav zaposlenih v njegovem podjetju, udeležil.

Karoserije, ki se spopadajo s težavami, bi namreč po njegovih besedah lahko dobile ponudbo nemškega vlagatelja za najem prostorov in opreme, s čimer bi takoj zagotovil delo vsaj 30 ljudem, do konca leta pa še dodatnim desetim, v kar pa Unuk menda ni privolil in še naprej išče druge vlagatelje.

Delavci se bojijo za prihodnost
Delavci se zato po Ujčičevih besedah upravičeno bojijo za svojo prihodnost, v občini pa ne poznajo podobnega primera, v katerem bi bil "lastnik tako mačehovsko razpoložen do svojih zaposlenih, ki so mu v preteklosti pomagali ustvarjati dobiček".

Zato na občini iščejo rešitve v okviru zakonskih pristojnosti, da bi pomagali delavcem pri sprožitvi stečajnega postopka. "Sredstev zasebnemu podjetju ne moremo dati, iščemo pa možnost, da bi to morda lahko storili preko županovega sklada, kar bo znano prihodnji teden," je dejal Ujčič.

"Lastnik si pridobiva čas"
Delavci so po besedah sindikalista Dušana Mlakarja že dva meseca na socialnem dnu, saj nimajo več niti za osnovno preživetje. "Lastnik pa igra zgolj na karto pridobivanja časa. Do danes ni vložil niti dopolnjenega predloga za prisilno poravnavo, v petek se izteče ta rok, v primeru, da bo predlog vložen, pa ima spet na voljo novih 15 dni časa," je dejal Mlakar, ki se boji, da bi se lahko "zgodila tudi ulica", saj delavcem kaj drugega več niti ne preostane.